Douglas Luiz, Pablo Maffeo, Aleix Garcia i Marlos Moreno vestiran la samarreta del Girona en un amistós contra el Manchester City el dimarts 15 d'agost, a dos quarts de set de la tarda, a Montilivi en el marc del trofeu Costa Brava. L'equip de Pep Guardiola visitarà Girona quatre dies abans de l'històric debut dels gironins a Primera Divisió contra l'Atlètic de Madrid a l'estadi (el dissabte19 d'agost).

Ahir al vespre, el club de Montilivi va confirmar el partit contra el City, que viatjarà a Girona entre la primera i la segona jornada de la Premier, en una mostra més de la relació entre els dos clubs que acabarà amb l'entrada de l'entitat gironina al City Football Group. Veure el Manchester City a Montilivi costarà 20 euros (gols), 3o (preferent) i 45 (tribuna), tant si s'és soci com si no, i les entrades es començaran a vendre, per internet i a l'estadi, avui a les quatre de la tarda per als socis i els «Girona FANS» i aquest divendres, a partir de les sis, per a la resta d'aficionats.

El Manchester City s'estrena a la Premier League el dissabte 12 d'agost contra el Brighton, precisament el rival del Girona en un amistós avui a Palamós; i, el cap de setmana següent, no juga la segona jornada fins dilluns contra l'Everton (21 d'agost). Entremig els anglesos aprofitaran per fer una estada de quatre dies a Girona i jugar el Costa Brava contra un rival que llavors ja pot formar part oficialment del City Football Group. El conglomerat de clubs de futbol que el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan ha anat comprant d'ençà que el 2008 va apoderar-se del control del Manchester City. Entre aquests hi ha el New York City, el Molbourne City i l'Atlético Torque (Uruguai) i, ben aviat, un Girona que ahir ja va poder entrenar per primer cop a cara descoberta amb els quatre cedits que el City li deixarà aquesta temporada: Pablo Maffeo, Douglas Luiz, Aleix García i Marlos Moreno. Anit, el Girona va fer oficial la nova cessió del lateral català, però els altres tres també es varen entrenar al matí a Riudarenes davant de periodistes i aficionats. Maffeo jugarà aquest vespre contra el Brighton a Palamóns on, a l'espera del que pugui passar al llarg d'aquest matí, tampoc seria estrany que hi ha apareguessin Douglas Luiz, Aleix García i Marlos Moreno amb la samarreta del Girona. Mansour bin Zayed Al Nahyan és un polític dels Emirats Àrabs, forma part de la família governant a Abu Dhabi, i té un paper destacat en diferents fonts d'inversió sobirans dels emirats així com participacions en societat relacionades amb el petroli i en empreses com Virgin, Daimler o Sky News Arabia. L'any 2008, el xeic es va convertir en el màxim accionista del Manchester en pagar 250 milions de dòlars. De la seva mà, el City s'ha convertit en un dels grans clubs europeus amb fitxatges milionaris, només aquest estiu s'han gastat al voltant de 240 milions d'euros, i ha liderat el procés de transformació urbanístic d'una part de Manchester amb la renovació de l'Etihad Stadium i, sobretot, la construcció de la City Academy Football.

«El partit pot ser un molt bon espectacle, perquè ens trobarem un Girona que estarà acabant els seus preparatius per estrenar-se a Primera Divisió», explicava ahir al vespre Txiqui Begiristian a la pàgina web del City on argumentava la decisió de fer una concentració a Girona amb la Premier League ja començada: «Aquest viatge és una gran oportunitat perquè Pep (Guardiola) treballi amb la seva plantilla completa en estada intensiva. Aquest estiu hem tingut alguns jugadors fora per compromisos de seleccions i això ha fet que Pep (Guardiola) no hagi tingut l'oportunitat de treballar durant molt temps amb tot l'equip». El City no va fer oficial ahir on s'allotjarà els dies que estarà a Girona, encara que el PGA de Caldes de Malavella sembla una opció clara, i si s'entrenarà a Montilivi o buscarà altres opcions com Peralada (els camps d'entrenament de Caldes encara on estaran a punt).

Per part del Girona, el partit contra el Manchester City serà un gran test esportiu de cara a l'inici de lliga; i, al mateix temps, un examen per a Montilivi que, per primer cop, mostrarà la seva nova imatge amb l'ampliació a 13.500 localitats.