Un cop aterrats de l'estada a terres britàniques i després de dues jornades de descans el cap de setmana, la plantilla del Girona va tornar a la feina ahir a Riudarenes amb una intensa doble sessió marcada per la forta calor i, com és lògic en aquesta època, una bona càrrega de treball físic. Amb l'agost ja estrenat i a poc més de quinze dies per a rebre l'Atlètic de Madrid a Montilivi (dissabte 19), Pablo Machín continua molt pendent de la configuració de la plantilla. Ahir i a diferència del que passava durant els dies de concetració a la ciutat esportiva del Manchester City, l'entrenament va comptar amb la presència d'un centenar d'espectadors -la gran majoria participants del campus del Girona- que no es va perdre detall de la sessió ni tampoc de l'evolució de Pablo Maffeo, Douglas Luiz, Aleix Garcia i Marlos Moreno a qui, per primera vegada, el club va deixar veure públicament. Maffeo i els altres tres jugadors que el Manchester City cedirà al Girona ja fa dies que s'entrenen a les ordres de Machín -ja van ser a l'estada de Peralada i també a la de Manchester-, a l'espera que es faci oficial l'anunci de la seva arribada a Montilivi. L'acord és un fet i els jugadors disposen d'un permís especial per part del City per poder-se exercitar amb el Girona. Al marge de Maffeo, anunciat ahir a la nit, caldrà veure si els altres tres poden disputar l'amistós d'aquest vespre a Palamós contra el Brighton Hove Albion. Els tres futbolistes només jugaran si avui s'oficiliatzen les seves cessions al club de Montilivi.

Al marge de les confirmacions d'Aleix Garcia, Dogulas Luiz i Marlos Moreno, al Girona encara li falten unes quantes peces més per a completar la plantilla. La direcció esportiva continua treballant regirant el mercat per a trobar els jugadors més adients per a reforçar un equip coix d'efectius sobretot en atac. En aquest sentit, ahir Pablo Machín va reconèixer que la intenció és la d'incorporar una mitja dotzena de jugadors més. La voluntat del del club és la de disposar d'un vetall ampli de possiblitats a la plantilla i el tècnic no descarta que s'acabin omplint les 25 fitxes permeses per la Lliga. «El més normal és que com a mínim vindran dos jugadors per posició», deia Machín, que afegia que als carrils la idea és la de disposar de 5 efectius «degut a l'exigència del lloc i la polivalència d'Aday». El sorià també pretén reforçar encara més el mig del camp i la davanter amb «un efectiu més». Tot plegat farà que, al marge dels tres futbolistes que ja s'entrenen amb l'equip (Douglas Luiz, Aleix Garcia i Marlos Moreno) manquin encara entre sis i set reforços. En aquest sentit, si s'acaben arribant a les 25 llicències serà probablement perquè el club farà apostes de futur. «Algunes fitxes seran apostes més que no pas present i si el tema econòmic ens deixa, és probable que arribem a omplir-les totes».

A l'entrenament d'ahir, a banda dels quatre jugadors propietat del Manchester City també hi era Kiko Olivas. El central no entra als plans del club aquesta temporada i es continua negociant la seva sortida amb els seus agents. També hi era Ramalho, la continuïtat del qual no està garantida del tot. L'arribada de dos centrals més a l'equip podria comprometre ecara més la seva presència a la plantilla. Tampoc té el lloc garantit a l'equip el capità Eloi Amagat. Absent ahir a la sessió de Riudarenes per culpa d'uns problemes musculars, les arribades de Douglas Luiz, Aleix Garcia i la de l'altre mig que desitja Machín li podrien complicar el panorama al 10.

En atac és on sí que té feina encara per fer Quique Cárcel. A banda de Cristhian Stuani, el Girona a dia d'avui no compta amb cap efectiu més ofensiu. Sí que és cert que des del club es té en compte Marlos Moreno com un davanter més i també que Farid Boulaya, Portu i Borja García poden actuar també en punta d'atac. No obstant això, el Girona té previst com a mínin reforçar la davantera amb dos futbolistes més que podrien ser tres depenent de les possibilitats del mercat.