Pablo Machín tenia moltes ganes de poder comptar d'una vegada per totes amb Douglas Luiz, Maffeo, Aleix Garcia i Marlos Moreno en un partit de pretemporada. Dimarts contra el Brighton & Hove Albion a Palamós ho va poder fer per fi i es va estalviar haver de reutilitzar jugadors a la segona part per no carregar tant els seus homes. El fet de poder comptar amb homes com Soni, Diaby, Romero i Álamo del Peralada li va permetre fer dos onzes titulars a cada part i donar quaranta-cinc minuts a tots els seus homes. Fins i tot, Suárez, Maxi Villa i Andzouana, també del filial, es van quedar sense jugar cap minut. De la seva banda, Juanpe i Planas continuen recuperant-se dels seus problemes físics. El fet de poder disposar de més efectius els partits de preparació dona més marge de maniobra a un Machín que, tanmateix, encara espera uns quants reforços més. Mitja dotzena de cares noves, o fins i tot alguna més, s'espera que arribin al Girona abans no es tanqui el mercat d'estiu el dia 31. El director esportiu Quique Cárcel treballa per incorporar un central -que en podrien ser dos- dos carrilers, un o dos davanters més i també rumia si fa falta un altre pivot defensiu amb experiència. Caldrà veure però quantes d'aquestes incorporacions són a la plantilla per a l'estrena de la competició oficial el dia 19 contra l'Atlètic de Madrid a Montilivi.

Les necessitats de l'equip són clares. Amb la porteria ben coberta amb Iraizoz, Bounou i Suárez, Cárcel se centra a reforçar les altres parcel·les. Amb l'esquema amb què juga el Girona les darreres temporades, la posició dels carrils és la que més desgast pateix i que més lesions ha sofert. El club ha incorporat Carles Planas (Celta) per comptar amb un lateral de perfil més defensiu i compta amb Aday i Maffeo, que coneixen bé la posició. Ara bé, donada l'exigència del lloc i la polivalència d'Aday, Machín vol dos efectius més en aquest lloc. En aquest sentit, dos dels noms que té sobre la taula Cárcel amb qui ja hi hagut converses són els de Johan Mojica i Àlex Moreno, tots dos propietat del Rayo Vallecano. El colombià, malgrat els seus problemes de lesions, va deixar bones sensacions el temps que va estar cedit a Montilivi la temporada passada. Van ser tan sols 10 partits (5 de titular) però n'hi va haver prou per adonar-se que era un jugador desequilibrant i que marcava diferències a Segona Divisió A. Tant Mojica com Àlex Moreno tenen contracte en vigor; el colombià fins al 2018 i el de Sant Sadurní d'Anoia fins al 2019. En el cas de Mojica, el fet de tenir només un any de contracte podria facilitar la seva sortida del club sense que el Rayo exigís la totalitat de la clàusula de rescissió de 8 milions d'euros. Tanmateix, l'operació resta pendent que el colombià adquireixi la nacionalitat espanyola, ja que amb Bounou, Douglas Luiz i Marlos Moreno, el Girona té les tres places d'extracomunitari permeses a Primera Divisió cobertes. El jugador està treballant aquest tràmit i confia tenir-la a finals d'aquest mes o principis de setembre.

De la seva banda, l'opció Àlex Moreno ha guanyat força les últimes hores. El barceloní, de 24 anys, és un home que fa temps que agrada a Machín pel seu perfil d'extrem reconvertit a lateral que s'adaptaria a la perfecció al carril. El jugador va participar ahir -Mojica no- en l'amistós que el Rayo va jugar contra el Toledo però des de Madrid s'assegura que dimarts va parlar amb l'entrenador Michel Sánchez per comunicar-li que tenia una oferta del Girona per jugar a Primera Divisió i la seva voluntat d'acceptar-la. El problema en el cas de Moreno és que el Rayo, de moment, no pensa rebaixar la clàusula de 6 milions d'euros. El Girona hauria presentat fins i tot una primera proposta propera als 2 milions que hauria estat refusada. Moreno va despuntar al Llagostera a Segona B, on va arribar procedent del Barça juvenil amb 19 anys, i després ha passat també pel Mallorca i l'Elx.