La setmana més exigent de la pretemporada del Girona va acabar ahir amb un derrota per la mínima davant el Getafe. Els de Pablo Machín venien de jugar 24 hores abans a Sant Joan Despí contra el Barça B i dimarts ho havien fet davant el Brighton & Hove Albion. Era el primer matx contra un rival de la mateixa categoria però les condicions no convidaven a veure un duel de Primera. Els 38 graus de temperatura i el pèssim estat del terreny de joc i el Girona van deslluir un duel decidit per una errada de Diaby que va aprofitar Shibasaki a les acaballes del partit. Una acció que pot servir de lliçó als gironins. I és que sí, ahir era un partit intranscendent, però, a Primera, la més mínima errada penalitza.

Carregat de paciència veient que encara no li arriben les peces que necessita per perfilar la plantilla, Machín va apostar per un onze d´allò més seriós per mesurar-se als madrilenys. Res de significatiu tampoc, ja que la idea era que els jugadors que menys minuts van tenir divendres fossin titulars ahir i al revés. Així, el trio que havia deixat tan bones sensacions contra el Barça B -Aleix Garcia, Douglas Luiz i Borja García- va tenir continuïtat. No obstant això, l´alt nivell de pressió imposat pels jugadors del Getafe -amb les idees ben clares- no els va deixar elaborar amb tanta comoditat. El brasiler intentava desfer-se del segell Bordalás a base de toc i qualitat, virtuts que va exhibir durant la primera part. Va ser, però, Gorka Iraizoz el jugador més destacat del Girona a la primera part. El porter navarrès va salvar primer la rematada de Pacheco amb una bona sortida (m. 18) i, a tocar de la mitja part, va treure una mà boníssima a un cop de cap de Bruno que entrava.

Ofensivament, el Girona no va connectar amb Stuani ni Marlos Moreno en cap moment. De fet, l´única aproximació amb perill -molt, tot sigui dit- va ser una internada d´Aday Benítez per la banda esquerra que va acabar un intent de vaselina que va superar Guaita però va sortir fora per poc. Ni Cristhian Stuani ni Marlos Moreno van connectar amb els migcampistes i no van gaudir de cap oportunitat per estrenar-se com a golejadors amb la samarreta del Girona.

La represa va començar més moguda i amb més alternatives a les àrees. El Girona havia pogut contrarestar la pressió del Getafe a còpia de possessió i començava a trepitjar més àrea. Així, Pablo Maffeo va tenir dues bones ocasions. El barceloní va marcar-se un eslàlom de trenta metres fins a plantar-se dins l´àrea. Al moment de la rematada però hi va arribar molt forçat i Marlos Moreno no va poder enviar la pilota al fons de la xarxa. La rèplica la va tenir Jorge Molina després d´una bona assistència d´Álvaro Jiménez que Iraizoz va aturar molt ben col·locat. Maffeo tornaria a tenir el gol a les seves botes quan li va quedar una pilota morta als peus dins l´àrea que no s´esperava i no va poder rematar amb convicció.

A l´hora de joc, Machín va canviar tot l´equip tret d´Iraizoz tal i com tenia pensat. Va ser el moment novament per a homes com els joves Soni, Bambo Diaby o Romero, entre altres. El central senegalès nascut a Mataró va ser el protagonista de la jugada que va acabar decidint el partit. Quan intentava sortir amb la pilota jugada, Diaby es va deixar pispar la cartera al lateral de l´àrea per Gaku Shibasaki que no va desaprofitar el regal i va superar Iraizoz amb un xut alt i col·locat (m. 78). Poca cosa més va tenir el partit. El Girona va cercar la igualada en alguna pilota penjada resolta amb èxit per la defensa madrilenya.

L´equip, que torna avui a terres catalanes, gaudirà de dues jornades de descans i a partir de dimarts i tornarà amb les dobles sessions d´entrenament a Riudarenes. Si no es concreta cap més partit entre setmana, el Girona no tornarà a jugar fins dissabte. El rival serà el Reus, equip de Segona A, al Camp Municipal a partir de les vuit del vespre.