No és que el més calent estigui a l'aigüera, però a menys de quinze dies per rebre l'Atlètic de Madrid en la històrica estrena del Girona a Primera Divisió, la realitat és que a Montilivi encara hi ha molta feina per fer. Pel que fa a infraestuctures per descomptat, però també pel que fa a l'àrea esportiva, on el màxim responsable, Quique Cárcel, regira el mercat a la recerca de les importants peces que resten per completar la plantilla. No són pas poques. Vora una mitja dotzena, com a mínim, i en posicions tan importants com els carrils o, sobretot, la davantera. Òbviament, el fet de ser l'últim d'arribar a Primera, el novell i un club sense experiència a la màxima categoria complica i molt les opcions del Girona de poder incorporar alguns dels futbolistes que ocupaven llocs destacats en la llista de prioritat. Així, Borja Bastón (Swansea) va enfilar el camí cap al Màlaga refusant de venir a Montilivi i també Charles va estimar-se més l'Eibar. Les dificultats econòmiques que comporta també ser un dels equips amb el límit salarial més baix, si no el més, deixa Cárcel amb menys marge de maniobra que la resta de clubs. La inestimable ajuda del Manchester City sempre és benvinguda i, a l'espera que s'acabi de confirmar la seva entrada en l'accionariat, de moment via el club citizen han arribat Maffeo, Aleix Garcia, Douglas Luiz i Marlos Moreno. A més a més, des d'Anglaterra s'informava fa setmanes que el traspàs de Bernardo Espinosa (4 milions al Middlesbrough) també havia anat a càrrec del City, afirmació no confirmada per part del Girona. L'opció de Marc Muniesa (Stoke) s'ha reactivat els darrers dies.

Amb la col·laboració del City o sense, el Girona confia poder desencadenar les operacions que té en marxa al més aviat possible. En aquest sentit, algunes operacions estan avançades però d'altres, d'allò més enrocades. En aquest sentit, hi ha negociacions obertes amb el Rayo i sembla que, en principi, encarrilades perquè Johan Mojica torni a vestir de blanc-i-vermell. Tot i això, l'operació té molts caps i depèn, a banda de la seva nacionalització, de la renovació del colombià pel Rayo. Això permetria que arribés cedit a Montilivi amb una opció de compra pel Girona per una quantitat sobre la qual s'està deliberant. Àlex Moreno també agrada i molt a la direcció esportiva tot i que les altes pretensions del Rayo (6 milions) compliquen el seu fitxatge.

Dos carrilers, dos centrals, un pivot i si es pot un parell de davanters. Aquests són els deures que té el Girona abans no es tanqui el mercat a finals de mes. A l'eix de la defensa Machín compta només amb Pedro Alcalá, Bernardo, Ramalho i Juanpe -lesionat bona part de la pretemporada. El cinquè central és un Kiko Olivas que aquesta setmana mateix pot definir el seu futur.

El d'Antequera sabrà en els propers dies si el Girona ha canviat d'opinió -està sent un dels destacats de la pretemporada- o bé continua amb la porta oberta i s'ha de rubricar l'acord per a la rescissió de contracte. Cadis i Valladolid són a l'espera de la seva desvinculació. Al mig del camp, Machín disposa de jugadors molt ofensius com Borja García, Portu -que duu bona part de la pretemporada fent de carriler dretà- o Boulaya, que poden actuar també de mitjapunta o segon davanter. Aleix Garcia, Pons, Douglas Luiz, Granell i Eloi Amagat completen una nòmina de migcampistes que es podria ampliar amb la incorporació d'un jugador de perfil més defensiu.

Atents a Marc Gual

«Nosaltres, el Barça, el Madrid... Tots els equips volen gol», deia Machín dimarts passat, qüestionat sobre la manca d'efectivitat del seu equip. A hores d'ara, Christian Stuani és l'únic davanter centre de referència que té el Girona. La nòmina d'atacants s'acaba amb el colombià cedit pel City, Marlos Moreno, d'un perfil més mòbil que l'uruguaià. Amb només dos atacants a la plantilla, i malgrat tenir en compte que Soni (Peralada) està traient bona nota aquest estiu, el Girona treballa per afegir més homes-gol a l'equip. La intenció és que n'arribin un parell, tot i que si l'economia no ho permet, podria ser-ne només un. Un dels que agraden és el badaloní Marc Gual. El davanter del Sevilla Atlètic ha fet una part de la pretemporada amb el primer equip i ara està treballant amb el filial. Gual va marcar 13 gols la temporada passada en només mitja volta amb el Sevilla Atlètic, on va arribar-hi al mercat d'hivern procedent de l'Espanyol B. El Girona és a l'expectativa de si el Sevilla es planteja cedir-lo a un equip de Primera després del seu excel·lent rendiment a Segona Divisió A.

D'altra banda, diversos mitjans japonesos s'han fet ressò aquest cap de setmana del possible interès del Girona pel davanter Kenyu Sugimoto (Cerezo Osaka).