65 van ser els gols que la temporada passada va marcar el Girona. Una xifra espectacular, suficient per convertir el blanc-i-vermell en el conjunt més anotador de tot el campionat de Segona i ajudar a convertir en realitat el somni de l'ascens. Ara l'escenari ha canviat. Primer, perquè la categoria serà molt més exigent. I després, perquè al vestidor s'ha fet neteja. La direcció esportiva i el cos tècnic van decidir canviar de dalt a baix la davantera; renovar-la i començar de nou. Samuele Longo va enfilar cap a Itàlia, a Fran Sandaza se l'ha cedit a un equip del Qatar, Cristian Herrera va rescindir camí del Lugo i Felipe Sanchón tancava un cicle a Montilivi per seguir jugant a Sabadell. Per tant, entre el munt de fronts oberts que la direcció esportiva liderada per Quique Cárcel té aquest estiu al damunt de la taula és el de trobar gol. Serà bàsic per sobreviure a Primera configurar una davantera amb cara i ulls que aporti una xifra notable; de moment, s'hi han posat només els ciments i, tot i que l'equip encara està en construcció i rodatge, els números no són gaire optimistes.

Primer, perquè falten efectius. Ara mateix, el Girona només disposa d'un davanter pur: Christian Stuani. L'uruguaià ve de marcar 11 gols en dues temporades a Anglaterra i n'ha anotat 34 a Primera vestint les samarretes d'Espanyol, Racing i Llevant. Uns bons números. Fins ara, però, han passat desapercebuts i poden ser insuficients, quan s'hi posi, si no disposa d'acompanyants de garanties. L'atac també s'ha reforçat aquest estiu amb l'aterratge de Marlos Moreno. Tot i no ser un 9 pur, Cárcel i també Machín consideren el colombià com un davanter més. El gol, això sí, no l'ha acompanyat massa en la seva encara curta carrera. Al Deportivo de la Corunya es va quedar en blanc en 19 partits, per exemple.

Ni Stuani, ni tampoc Marlos Moreno, han vist porteria en el que portem de pretemporada. Si fa no fa, s'han contagiat del tarannà de l'equip, que ha perdut pistonada a dalt. Són 6 els amistosos disputats fins ara (ja sigui a porta oberta o tancada), i el Girona tan sols ha marcat 5 gols. Un d'ells, en la derrota al camp del Nottingham Forest (2-1); un parell per guanyar l'Oldham (1-2); i dos més en l'empat amb el Barça B de fa pocs dies (2-2). En la resta (contra Huddersfield Town, Brighton i Getafe), el caseller a favor es va quedar a zero. També és significatiu veure que, dels 5 gols anotats a l'estiu, només un parell són obra de futbolistes del primer equip i que cap és davanter. Eloi Amagat, migcampista, i el carriler Aday Benítez, van veure porta contra l'Oldham. Els joves del Peralada-Girona B han hagut de dir la seva. Kevin Soni, aquest sí davanter, acompanya el migcampista Andrés Romero i l'extrem Yhoan Andzouana.

Tot buscant reforços

A part de tenir en ment lligar un parell de carrilers i centrals, i també un migcampista, Cárcel està centrant igualment part els seus esforços en reforçar l'atac amb dues peces contrastades. Els davanters solen ser els jugadors més cobejats i algunes de les primeres opcions, com Borja Bastón i Charles, s'han esfumat tot decantant-se per d'altres propostes. Es tenen encara uns quants noms a l'agenda. Un d'ells és el de Marc Gual, del Sevilla Atlètic, però qui ha fet la pretemporada amb el primer equip andalús. Un altre, Jonathas Cristian de Jesus, ara al Rubin Kazan (9 gols el curs passat i 2 en l'actual). El brasiler, amb passat a Primera (21 gols entre Elx i Reial Societat), té contracte però arribaria cedit. Nano Mesa, de l'Eibar, i a qui volen diversos equips (Getafe, Leganés i Tenerife), també agrada.