La Primera Divisió deu ser, si fa no fa, això. Un hotel de luxe, al costat d'un camp de golf que fa patxoca. Una sala espaiosa, amb aire condicionat i totes les comoditats per als seus assistents (aigua i cafè inclosos), per celebrar-hi la presentació de dos futbolistes. Els jugadors en qüestió, que vinguin d'un club d'alta volada com ho és el Manchester City. Tots dos, estrangers. L'un, colombià i amb experiència a Primera. L'altre, brasiler i considerat com una promesa al seu país. Tot, amanit amb una traductora. Sí, això ha de ser la Primera Divisió per a un Girona que tot just hi acaba d'aterrar, que s'hi està adaptant i està creixent a passos de gegant com mai hauria possiblement imaginat. Creix Montilivi, el club i la massa social; també el vestidor, que de mica en mica es va engreixant per afrontar amb garanties la nova categoria. A dues de les cares noves els va tocar dir ahir la seva, en una nova tongada de presentacions. Es tracta de Douglas Luiz i Marlos Moreno, tots dos cedits un any pel City i disposats a «donar-ho tot» pel seu nou club. Volen «créixer» a Girona. Pel bé del col·lectiu, amb la permanència com a objectiu; també per l'individual, amb ganes de fer una bona temporada i reivindicar-se per anar millorant el seu currículum. Va començar el brasiler. És un dels fitxatges estrella de l'estiu, un futbolista pel qual el City ha pagat uns 13 milions d'euros al Vasco da Gama. Un jugador «bastant top» segons el director esportiu Quique Cárcel. Douglas Luiz era el primer en assumir aquest rol, descartant tota mena de pressió i mostrant-se preparat per afrontar el que ell considera com un «desafiament». «Vull ser important i soc conscient que vinc amb aquesta responsabilitat. Només puc dir que estic molt feliç de ser a Girona i que he vingut per ajudar a mantenir el club a Primera. Ho deixaré tot al camp perquè sigui possible. No tinc cap mena de pressió. En el futbol s'ha d'estar preparat i jo ho estic», deia el de Rio de Janeiro, qui està «segur» que farà un «molt bon paper» a Montilivi.

És conscient que competirà amb futbolistes al mig del camp de «moltíssima qualitat», deia que de moment s'ha adaptat «bastant bé» al vestidor i que l'«excel·lent grup» que s'hi ha trobat l'ha ajudat a fer-ho. També es definia: «Vinc del City i si soc aquí és perquè tinc capacitats per ser-hi. Tinc un bon xut, sé fer bons marcatges i m'agrada pujar a dalt per fer gols». N'elogiava Cárcel la seva «intel·ligència», abans d'explicar que «esperem que ens ajudi a créixer. És un jugador molt complet que té arribada».

Marlos, punt i a part

A Marlos Moreno les coses no li van anar gaire bé l'últim curs al Deportivo de la Corunya. Dinou partits, patint per salvar-se i ni un sol gol. «L'adaptació va ser molt dura», recordava ahir, quan era presentat com a nou futbolista del Girona. Es pren aquest any com un punt i a part, com la manera de fer net. «No em van sortir les coses com m'esperava. Ara és un nou any, una nova oportunitat que se'm dona. Estic feliç d'estar aquí i vull donar el millor de mi», explicava davant els micròfons.

Fitxat per fer de davanter, recordava el colombià que «vinc de fer d'extrem», però que no té «cap problema» per adaptar-se a qualsevol posició d'atac. El que vol és «aportar el màxim de mi a l'equip i si és amb gols o assistències, molt millor». Cárcel s'afanyava a definir-lo com un «punta de molta velocitat» qui pot ocupar unes quantes posicions a dalt. «No el veig de carriler, però sí de davanter o mitjapunta. Ens pot aportar si hi ha variacions tàctiques». Marlos, també «molt content» d'aterrar aquí, deia estar «ansiós» perquè comenci la lliga, que s'ha trobat una «gran família al vestidor» i que tant ell com els seus nous companys «ho donarem tot per quedar-nos a Primera».