Ahir el Girona va tancar la incorporació del defensa gironí Marc Muniesa, que arriba a l'equip cedit per una temporada per l'Stoke City anglès. El lloretenc, de 25 anys, és un central esquerrà que ha jugat les últimes quatre temporades a la Premier League i que fins i tot va arribar a debutar a Primera Divisió, amb el Barça, de la mà de Pep Guardiola.

Muniesa arriba a Montilivi per situar-se a la posició de central esquerrà a l'onze titular, lloc cobert a la plantilla també per Juanpe. Amb la seva incorporació, el club encarrila gairebé definitivament les posicions a l'eix de la defensa, ben cobertes pel mateix Muniesa, Bernardo, Alcalá i Juanpe i amb Kiko Olivas i Ramalho també pendents de la situació. El fitxatge del de Lloret s'ha realitzat a foc lent des de principis d'estiu. Va ser un dels primers noms a agafar força per reforçar el nou projecte del Girona, a Primera Divisió, però fins a dia d'ahir no es va poder concretar l'operació. I es va poder fer oficial després que l'Stoke anunciés el seu recanvi, Martins-Indi, i aleshores automàticament es va formalitzar la cessió.

El gironí manté un lligam estret amb l'entitat de Montilivi, n'és seguidor i fins i tot va estar present a la festa de l'ascens a finals de juny a La Copa. Muniesa arriba al Girona amb el ritme de pretemporada ja agafat, ja que l'ha realitzat amb l'Stoke i fins i tot va fer un gol en un partit amistós aquest juliol. Coneixedor que no ha tingut la regularitat esperada les últimes temporades amb l'equip, Muniesa va demanar formalment al seu exentrenador, Mark Hughes, que volia tenir més protagonisme en forma de minuts, que si no s'hauria de buscar una solució per mantenir totes les parts contentes. Així doncs, Muniesa ha acabat cedit a Montilivi, una de les opcions que tenia sobre la taula el de Lloret. Altres equips de la Lliga espanyola, com el Betis, el Màlaga o l'Espanyol també havien sondejat el futbolista, que ha vist amb més bons ulls estar sota les ordres de Pablo Machín.

Amb només 17 anys, Marc Muniesa va complir el somni de qualsevol futbolista, debutar al Camp Nou amb el primer equip del Barça. Va ser Guardiola l'entrenador que li va donar la confiança. El tècnic de Santpedor el va voler i el va fer debutar, quan encara era menor d'edat, en un partit de Lliga contra l'Osasuna on els blaugrana no es jugaven res. Va entrar al segon temps però no va acabar el partit. L'àrbitre va expulsar-lo amb vermella directa per una entrada dura però insuficient per ser expulsat. I més tractant-se d'un jugador tan jove i en el context del partit. Això va provocar una bronca monumental del Camp Nou cap al col·legiat, que es va manifestar amb una gran mocadorada, una de les més recordades i més multitudinàries des de l'època de Gaspart. Davant aquest fet, l'entrenador el va recompensar i el va convocar per a la final de la Lliga de Campions que el Barça va guanyar a Roma contra el Manchester United (2-0). Una experiència inoblidable per a un jugador que venia de passar-ho malament. Quan tot just acabava de complir 16 anys es va trencar la tríada (lligament intern, extern i creuat del genoll), una de les lesions més greus que pot patir un futbolista, i que el va deixar 10 mesos fora de combat. No és l'única lesió de gravetat que ha patit el futbolista. En el primer any que va tenir fitxa amb el primer equip, durant un partit de pretemporada al camp de l'Hamburg (2012), es va trencar el lligament creuat del genoll i va estar sis mesos de baixa. Un cop recuperat, el lloretenc va tenir novament fitxa del filial per tornar a agafar el ritme, amb qui va acabar jugant onze partits aquella mateixa temporada a Segona Divisió. Precisament ell va ser un dels grans artífexs de l'ascens, uns anys abans, del filial barcelonista a la categoria de plata.

A l'agost del 2013 Marc Muniesa decideix abandonar el Barça i fitxar per l'Stoke City, equip aleshores entrenat també per Mark Hughes. Amb només 21 anys feia al salt a una de les millors lligues del món per jugar amb futbolistes com Peter Crouch o Ireland i coincidit amb futbolistes que aquest any tindrà com a rivals com Guidetti, del Celta o Nzonzi, del Sevilla. Probablament a Anglaterra no ha tingut el protagonisme esperat però Muniesa ha rendit quan l'han necessitat. Amb 25 anys, necessita nous reptes i el Girona n'és un de gran. A través de les xarxes socials, excompanys i amics seus com Sergi Roberto, Bojan Krkic o Joselu li van donar l'enhorabona pel seu aterratge a Montilivi. El mateix Muniesa feia servir les xarxes per acomiadar-se de l'Stoke i celebrar la seva arribada a Montilivi: «Estic molt feliç, gràcies per aquesta oportunitat. Ara a treballar per una gran temporada».