No va ser un fitxatge, però com si ho fos. A l'espera de noves incorporacions, la notícia que va saltar ahir al migdia va alegrar la parròquia blanc-i-vermella, necessitada d'estímuls aquests últims dies. El Girona anunciava que un dels seus pals de paller, Pere Pons, signava la seva renovació. El de Sant Martí Vell, que acabava contracte el proper 30 de juny, jugarà com a mínim les tres properes temporades a Montilivi, després d'acordar allargar el seu vincle amb l'entitat fins al 2020.

«Estic contentíssim per la renovació. Des que vam pujar que el club ja em va fer una proposta. Jo estic encantat de la vida. L'únic que volia era arreglar quatre detallets perquè tenia molt clar des del principi que acabaríem arribant a un acord», deia el mateix jugador a la zona mixta, un cop acabat el partit amb el Manchester City. Serà avui, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, quan se celebrarà l'acte oficial. El PGA Resort de Caldes de Malavella, un cop més, es convertirà en l'escenari.

Renovar Pere Pons era una de les prioritats de la direcció esportiva. De bon inici, la sintonia va ser bona i el mateix futbolista més d'una vegada aquestes últimes setmanes s'havia mostrat tranquil respecte a això. D'aquesta manera, el gironí renova fins al 2020 i espanta qualsevol opció que se'n pogués anar lliure l'estiu vinent. Amb més de 130 partits a la Segona Divisió A, la seva intenció, com ha reiterat més d'una vegada, és la d'acumular experiència a Primera amb l'equip que el va veure créixer. Perquè Pere Pons ha anat cremant etapes a la base blanc-i-vermella; va debutar amb el primer equip el 2012 a la Copa, primer, i poc després a la Lliga. Una breu estada a l'Olot com a cedit l'any 2014 va servir com a preludi d'un exitós retorn. Machín sempre ha confiat en ell i s'ha convertit en una peça clau dels seus esquemes.

Els elogis del 'míster'

Abans que Pere Pons digués la seva a la zona mixta, era Machín qui en deia la seva, elogiant el migcampista. «Si hi ha un emblema clar a la plantilla jo crec que és en Pere. També hi ha l'Eloi i en Granell, que tenen ADN Girona. Però amb el seu permís, si hi ha algú que per joventut i progressió, és ell. El club ha fet un gran esforç per mantenir els seus trets d'identitat. Hem de saber d'on venim i tenir-lo pot ser un exemple per a la gent que ve de fora», manifestava.