El director esportiu del Girona Quique Cárcel deia dimecres durant l'acte de presentació de la renovació de Pere Pons que la intenció del club era que Tobi Olarenwaju Kayode pogués estar disponible per al partit de demà contra l'Atlètic de Madrid. El davanter nigerià s'entrena des de dimecres amb l'equip a l'espera que es resolguin els serrells que resten per tancar l'operació. L'acord sembla imminent i, de fet, ahir l'Àustria de Viena va anunciar el traspàs del jugador al Manchester City, el pas previ a la seva cessió cap a Montilivi. El club citizen hauria pagat 4 milions per Kayode, de 24 anys i màxim golejador de la Bundesliga austríaca.

També se sap des de principis de setmana que Johan Mojica és a la ciutat a l'espera de concretar-se la seva incorporació al Girona. El retorn del colombià va camí de convertir-se en un nou serial, ja que el jugador fa tres dies que és a l'Hotel Melià a l'espera de poder estampar la signatura definitiva i poder-se convertir de nou en jugador del Girona. De fet, ahir semblava que podia ser el dia perquè els seus representants, el suís Lorenzo Falbo i el valencià Vicenç Amigó eren a Girona però tampoc hi va haver entesa. L'últim escull perquè Mojica torni a Montilivi és en el contracte de cessió entre el Rayo i el Girona. L'entesa entre el Girona i el futbolista és total i només manca resoldre serrells entre els dos clubs perquè l'operació vegi la llum. És més, el Rayo ha donat permís perquè Mojica ja s'entreni sota les ordres de Pablo Machín i avui ja estarà al costat dels que seran els seus nous companys.

El colombià va deixar clar al Rayo a començaments d'estiu que volia jugar a Primera amb el Girona. La negativa dels madrilenys de rebaixar la clàusula de 8 milions, malgrat que el jugador acabava contracte el 2018 va fer que la negociació s'enroqués d'entrada. Al final, l'entesa pactada entre les tres parts inclourà la renovació de Mojica amb el Rayo fins al 2020 i una opció de compra pel Girona aquesta temporada. El preu d'aquesta opció també és un dels punts complicats de la negociació. Mojica, de moment encara ocupa plaça d'extracomunitari, tot i que té previst aconseguir la nacionalització espanyola a finals de mes. Aquest també podria ser un factor a tenir en compte pel Girona si té intenció de contractar algun altre futbolitsta extracomunitari abans no es tanqui el mercat d'estiu. I és que la Lliga només permet inscriure'n tres i, de moment, Douglas Luiz i Marlos Moreno ocupen dues d'aquestes places.

A banda de Mojica i Kayode, el Girona segueix atent al mercat a la recerca d'un altre carriler, Juncà (Eibar) i Àlex Moreno (Rayo) són a la llista, un central i un altre davanter centre. Paral·lelament, s'està pendent de la rescissió de Kiko Olivas, a qui el Valladolid espera amb els braços oberts.