Ja el tenim aquí. Avui és el dia. Serà concretament aquest vespre a 1/4 de 9 quan el Girona viurà un moment històric: el del debut a Primera Divisió. Una fita que no fa tants anys alguns aficionats somiaven, però veien lluny, i que molts d'altres no confiaven poder veure mai. Ara ja és una realitat. Sí, l'ascens assolit fa uns mesos contra el Saragossa permet al Girona i els seus seguidors deixar d'estar pendents de la Segona A per centrar-se en els millors equips de l'Estat. I és que el primer convidat a Montilivi d'aquesta nova era no és pas poca cosa. Tot un Atlètic de Madrid visita l'estadi aquest vespre amb els internacionals Griezmann, Carrasco, Fernando Torres, Koke o Oblak, entre d'altres. Un test d'altíssim nivell per començar que, tot i això, ni espanta ni farà fer cap pas enrere els jugadors del Girona.

«No tenim cap por», deia ahir un Machín que recordava que el futbol és l'esport rei perquè és l'únic en què «un equip petit en pot guanyar un de gran». Aquesta màxima, amanida amb una gran dosi d'il·lusió i, evidentment, de feina tàctica de preparació del partit, és amb la qual el Girona sortirà a competir de tu a tu davant l'Atlètic. Ho farà conscient que de floritures se'n pot permetre ben poques perquè enguany l'equip no és un dels gallets de la categoria com els últims anys sinó un dels pressupostos més baixos i la guerra és una altra de ben diferent: deixar tres equips per darrere a final de temporada. «Tenim clar el camí per guanyar. Hem d'estar al 110% i ser competitius 95 minuts», recorda Machín. No hi seran els lesionats Eloi Amagat i Juanpe però sí que podria tenir minuts Kayode, fitxat ahir. El tècnic no va revelar detalls de l'onze però tot sembla indicar que el primer equip titular del Girona a Primera comptarà amb un bon grapat de jugadors que continuen de la temporada passada. Iraizoz, Maffeo, Bernardo, Alcalá, Muniesa, Pons, Portu i Stuani sembla que tenen el lloc garantit. També Aday i Borja García tenen molts números de ser titulars. Els nouvinguts Douglas Luiz, Aleix Garcia, Boulaya o Marlos Moreno en principi hauran d'esperar el seu torn a les noves i flamants banquetes.

La pretemporada potser no ha estat tan bona com tothom hauria volgut però sí que és cert que la victòria i sobretot la imatge oferta dimarts contra el City han carregat de moral una afició fins aleshores escèptica i un pèl pessimista. Avui és un dia per gaudir i xalar de veure algunes de les millors figures mundials a Montilivi. Ara bé, al vestidor blanc-i-vermell tot això va a part i l'únic objectiu és buidar-se al camp per poder, tal i com deia no fa tant Pere Pons al balcó de l'ajuntament durant els actes de celebració de l'ascens, «rebentar» l'Atlètic.

Sobre el paper no hi ha color. Per història, per títols, per qualitat dels futbolistes... L'Atlètic surt vencedor en totes les comparacions possibles. Ara bé, durant noranta minuts en un terreny de joc pot passar de tot. Aquesta és la idea que ha transmès Machín també als seus homes. Evidentment que l'Atlètic farà molts més punts que el Girona a la Lliga però els equips grans solen ensopegar durant el curs i què millor que provocar aquesta relliscada a Montilivi. No serà gens fàcil perquè els matalassers han demostrat des de l'era Simeone que són rival temible, d'aquells que no perdonen a la mínima badada. Qualsevol pilota perduda serà sinònim perfecte d'ocasió de gol per a l'Atlètic que, amb jugadors de la qualitat de Griezmann o Torres, no sol desaprofitar-ne gaires.

Simeone té baixes importants com les dels sancionats Godín i Thomas i la de Filipe Luis, sancionat. Tanmateix, la impossibilitat de fitxar per culpa de la sanció de la FIFA ha permès Simeone aprofundir encara més en la perfecció d'un bloc que ha fregat el títol de campió d'Europa dos cops els últims anys. L'Atlètic sortirà amb el seu onze de gala excepte Godín i Filipe Luis, baixes que seran suplertes per Giménez i Lucas Hernández.