Això és la Primera Divisió. Una categoria elèctrica, apassionant. L'ha tastat el Girona, que ha protagonitzat una bona targeta de presentació. Ha estat capaç de posar contra les cordes a tot un Atlètic de Madrid, arribant a avançar-se al marcador amb un 2-0 gràcies a un doblet d'Stuani. Els madrilenys però, tot i l'expulsió del francès Griezmann al 67, han estat capaços d'empatar en un tram final de partit sense treva.

No s'ha rendit mai l'equip de Machín, que ha buscat el tercer en tot moment i Kayode, ja al descompte, no l'ha trobat perquè Oblak ha tret un genoll salvador.

Prou convençut havia quedat el tècnic blanc-i-vermell amb el que havia vist el passat dimarts contra el Manchester City a l'estadi per acabar la temporada. Tant, que avui ha decidit calcar l'onze que va guanyar l'equip anglès. Només quatre fitxatges (Iraizoz, Bernardo, Muniesa i Stuani) han sortit d'inici en un equip fet per posar en pràctica la mateixa idea de joc, dibuix inclòs, que uns mesos enrere havia conduït el Girona cap a un històric ascens. No només es tractava de posar en pràctica el ja famós 3-5-2, sinó també guanyar en ganes i il·lusió a un rival sobrat de qualitat.

Tret d'un primer ensurt en una internada llarga de Fernando Torres i una mitja sortida d'Iraizoz, el cert és que l'Atlètic s'ha vist sotmès de bon començament a la rauxa d'un Girona més entonat. Enrere ha quedat aquella pobra i desdibuixada imatge de l'estiu. Amb un parell o tres de jugades n'hi ha hagut prou per comprovar que la intensitat dels de casa anava a una revolució més que els de Simeone. Primer, tímid xut de Granell amb al seva cama dolenta a fora. Al 7, Stuani ho ha provat des de fora de l'àrea i Oblak ha hagut d'intervenir amb seguretat. I al 10, Aday també des de lluny i la pilota que fregava el lateral de la xarxa.

A l'Atlètic gairebé ni se l'ha vist. Sí, alguna combinació al mig del camp i alguna cursa de Griezmann, però poc més. Saúl ha disparat molt alt al quart d'hora i poc més. El partit, fins al moment, era del Girona. Només calia colpejar. Era qüestió de temps que això passés i Stuani s'ha encarregat de fer la feina. L'uruguaià, però també les accions d'estratègia i les pilotes penjades a l'àrea, que han sotmès l'Atlètic en pocs minuts de diferència. Al 22, boníssima combinació d'Aday a la dreta per Borja i Granell. El gironí l'ha posat al cor de l'àrea i allà Stuani l'ha tocat amb el cap de tal manera que Oblak, que s'ha estirat cap a l'esquerra, no hi ha arribat.

Ha esclatat Montilivi. El gol feia justícia al que s'havia vist fins al moment. Però el que l'afició segurament no s'imaginava és el que ha passat poc després. En una acció d'estratègia, Borja ha enviat l'esfèrica de nou a la petita. Els rebots han beneficiat al Girona de tal manera que allí, i de nou Stuani, l'ha caçat per batre un cop més a Oblak. Ha estat al minut 26, amb més d'una hora per davant, i un il·lusionant 2-0 al marcador.

Ha despertat l'Atlètic, però tampoc massa pel que se li suposa a un equip de la seva qualitat. Ha necessitat 37 minuts per enviar el seu únic xut del primer acte. Ha estat Carrasco el que ha combinat una bona jugada dels visitants. Això sí, s'ha topat amb Iraizoz, molt ben col·locat. Poc abans, una nova pilota a l'àrea ha fet tremolar les cames dels matalassers. Córner al segon pal per Alcalá i el murcià que l'ha deixat a l'altre pal, on no hi ha arribat ningú per ben poc. La més clara ha caigut abans del descans, quan un Portu envoltat de rivals s'ha trobat la pilota i no l'ha sabut rematar amb prou força. Oblak ha salvat al damunt mateix de la línia de gol el que hauria pogut significar el 3-0.

Massa embalat ha sortit el Girona al segon temps. L'Atlètic, que necessitava reaccionar, se n'ha aprofitat. Gairebé sense mig del camp, el matx s'ha trencat ben aviat, amb un munt de minuts per davant. En un d'aquests contracops, a punt ha estat Griezmann de fer el 2-1. El francès, amb una rematada acrobàtica, ha enviat la pilota a tocar del pal esquerre d'Iraizoz.

La resposta, com no, ha arribat en una acció d'estratègia. Córner i perill a favor dels de casa; aquest cop ha estat Bernardo el que, de cap, ha forçat l'estirada d'Oblak. S'han tornat a animar els de Machín i això ho ha intentat frenar Simeone fent entrar Correa per Juanfran i canviant el dibuix: l'Atlètic ha passat a jugar amb tres centrals i dos carrilers, i s'ha llençat a buscar un gol que el tornés a posar dins del partit.

Fins que al minut 67 ha arribat una acció clau. Quan més entonat es trobava l'equip matalasser, Griezmann ha aprofitat una mala decisió entre Iraizoz i la defensa per colar-se a l'àrea. Ha burlat el porter i ha caigut dins l'àrea. Martínez Munuera no s'ho ha pensat dues vegades i ha xiulat. Inicialment ha semblat penal, però el que l'àrbitre ha entès és que l'atacant francès s'ha deixat caure. Li ha ensenyat la groga. Gens d'acord, Griezmann ha seguit protestant, el que li ha costat la segona targeta i la conseqüent expulsió. Quedaven poc més de 20 minuts i l'Atlètic es quedava amb deu.

Tot i la inferioritat numèrica, la insistència visitant no ha cedit. Aguantava com podia el Girona que, amb l'entrada de Planas i veient com anava la cosa, ha apostat per guardar la roba i buscar la sentència al contracop. Però se li han complicat les coses al minut 78. Correa ha entrat fins la cuina, sense oposició, i ha posat la pilota a l'escaire, lluny de l'abast de l'estirada d'Iraizoz.

Patint, l'equip de Machín ha tingut el tercer al 81, quan Oblak ha posat la punta dels dits a una centrada de Maffeo en la que Pere Pons no ha pogut connectar per ben poc. La clatellada ha arribat just amb l'entrada de Kayode al camp. Iraizoz no ha mesurat bé la seva sortida en una falta lateral. Ho ha aprofitat Giménez per empatar, de cap, amb encara una desena de minuts per jugar-se.

Alcalá, al llindar del temps afegit, ho ha provat amb un xut de falta directa que s'ha perdut per la línia de fons. I al 92, una llarga acció que naixia en un córner l'ha finiquitat Muniesa amb una acrobàtica rematada que ha llepat el travesser. Molt més clara ha estat la de Kayode al 93. A boca de canó, ha engaltat una pilotada amb el cap que Oblak ha salvat amb una intervenció espectacular quan Montilivi ja cantava gol.

Fitxa tècnica

Girona: Iraizoz, Maffeo, Alcalá, Bernardo, Muniesa, Aday (Carles Planas, min. 70), Pere Pons, Granell, Borja García, Portu (Kayode, min. 83) i Stuani.

Atlètic de Madrid: Oblak, Juanfran (Correa, min. 58), Savic, Giménez, Lucas, Gabi (Gaitán, min. 69), Koke, Carrasco, Saúl, Griezmann i Fernando Torres (Vietto, min. 72).

Gols: 1-0, Stuani (min. 22). 2-0, Stuani (min. 26). 2-1, Correa (min. 78). 2-2, Giménez (min. 83).

Àrbitre: Martínez Munuera. Ha amonestat Stuani, Pere Pons (Girona); Carrasco, Saúl Ñíguez, Lucas Hernández (Atlètic). Ha expulsat Griezmann per doble targeta groga al minut 67.

Estadi: Montilivi. 11.511 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci en homenatge a les víctimes dels atemptats d'aquesta setmana de Barcelona i Cambrils.