La jornada va ser molt moguda ahir a Montilivi. A banda de les corredisses per tenir-ho tot a punt pel que fa a infrastructures i logística, el Girona va aconseguir finalment tancar les incorporacions de Larry Kayode i Johan Mojica, cedirts pel Manchester City i el Rayo Vallecano, respectivament. Amb el nigerià i el colombià al sarró, el Girona treballa per acabar de perfilar la plantilla. En aquest sentit, ahir Machín va parlar obertament del mercat i va reconèixer que encara li resten unes quantes peces per completar la plantilla. Concretament, tres és el número que el tècnic sorià desitja per tenir «doblades» totes les posicions per encarar amb garanties la temporada. Machín va confirmar que, al marge de Mojica, el club treballa per incorporar un altre carriler. «La idea és tenir-ne cinc tenint en compte que Aday pot actuar pels dos costats», deia. Les altres dues posicions per reforçar són l'eix central i la davantera. El tècnic va revelar que el club cerca un jugador polivalent «capaç de fer de pivot defensiu i de central» i que així, el club «mati dos ocells d'un tret». El sorià explicava que al mig del camp, el Girona compta amb jugadors de «molt de futur» i que durant l'estiu han notat que potser manca «present». Per això, la idea seria cercar un jugador amb experiència que pogués actuar als dos llocs i que aportés certa experiència a un mig del camp força jove i inexpert a la categoria. A més a més, al marge de Kayode, Machín admet que necessita reforçar una mica més la davantera amb un efectiu més.

Kayode s'entrenava amb l'equip des de dimecres, se'l va veure accedint a Montilivi per deixar els seus estris personals abans-d'ahir, però es va haver d'esperar fins hores abans a l'estrena del Girona a Primera perquè el club fes oficial la seva arribada. El que va ser màxim golejador, amb 17 gols, de la Bundesliga austríaca la temporada passada a l'Àustria de Viena, reforçarà l'atac del Girona. Olarenwaju Larry Kayode és el principal candidat a formar parella amb Stuani a la davantera del Girona. A la prèvia el tècnic no va amagar les seves pretencions a la zona ofensiva i va assegurar que «era el lloc on més dèficit tenim, a la pretemporada s'ha vist. Stuani era l'única referència i Kayode ens pot anar molt bé. Marlos és el més semblant que teníem a un davanter». Kayode, de 24 anys, arriba cedit pel City fins a final de temporada i podria ser una de les grans novetats a la convocatòria contra l'Atlètic.

Johan Mojica era des de dimarts també a Girona. El colombià havia manifestat per activa i per passiva al Rayo la seva voluntat de jugar al Girona a Primera Divisió i finalment ahir al vespre hi va haver fumata blanca. El jugador torna a Montilivi en qualitat de cedit pel Rayo Vallecano, amb qui hauria renovat fins al 2020. En el contracte de cessió, el Girona té una opció de compra. Mojica va exercitar-se ahir al gimnàs, ja que disposava d'un permís especial del Rayo Vallecano per poder treballar ja amb el seu nou club. Al contrari que Kayode, és força improbable que el colombià formi part de la llista de convocats definitiva per al partit d'aquest vespre contra l'Atlètic.

Minut de silenci

D'altra banda l'equip al complet juntament amb cos tècnic i treballadors del club va realitzar ahir un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils abans de començar l'entrenament. Avui abans del partit també es farà.