El descens? I això què és? Ja ni se'n recorda el Girona del que vol dir caure en les últimes posicions de la classificació. Jugui a Segona A o debuti a Primera, l'equip de Pablo Machín continua esquivant el pou. Fa més de tres anys que no pateix la pressió d'estar immers en el perill. En total, 1.171 dies allunyat, més amunt o més avall, d'allà on no vol ser cap equip.

Des de principis del mes de juny del 2014 fins ara, que els gironins no saben el que és ocupar les últimes posicions de la classificació. Llavors, amb l'equip enfonsat des de feia jornades, una victòria contra el Deportivo de la Corunya a l'estadi (3-1) va servir per tancar la Lliga 13/14 de la millor manera possible: deixant la dinovena plaça, sortint del descens i segellant una permanència que fins ben poc abans semblava impossible.

D'aquell 7 de juny del 2014 ja en fa 3 anys i un parell de mesos. En total, 1.171 dies en els quals els gironins han ocupat molt més la part alta de la taula que no pas una altra zona. Ni l'estrena en una categoria més que exigent com la Primera Divisió ha evitat aquesta tendència. L'empat contra l'Atlètic de Madrid en la primera jornada ha pormès els de Machín a arrencar el curs amb prou bon peu. Un punt ja és al sarró i el descens, una setmana més, queda per sota.