L'Ajuntament fa una lectura «positiva» del funcionament dels dispositius de seguretat i mobilitat habilitats dissabte passat en l'estrena del Girona FC a Primera Divisió. Segons la tinenta d'alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat, Sílvia Paneque, «el partit contra el City ens va servir d'assaig i davant l'Atlètic, en l'inici de la Lliga, vam gaudir d'una jornada sense conflictes». Les renovades grades de Montilivi van registrar una entrada desconeguda, amb 11.500 espectadors, que van desallotjar-se al final del partit «en 20 minuts». Tot i que Paneque apunta que hi ha «diversos aspectes per acabar de millorar i perfilar», la sensació des de la plaça del Vi és que tothom va respondre a l'expectativa, tot i que es van acabar multant un centenar de cotxes mal aparcats.

Una de les principals novetats va ser que l'autobús especial habilitat per apropar els aficionats a l'estadi va tenir una excel·lent resposta, amb 1.300 usuaris. El servei, que arrenca dues hores i mitja abans dels partits des de la plaça Marqués de Camps, ressegueix el carrer Barcelona fins la rotonda de l'antic Centre Verd, on s'hi ha creat un aparcament alternatiu que dissabte va acollir 131 vehicles. A Palau, un altre dels llocs marcats per estacionar els cotxes dels seguidors del Girona, se'n van comptabilitzar 63. «A tots dos espais hi podien haver cabut més vehicles», subratlla Paneque, que, en canvi, admet que es va fer curt en els espais destinats a motocicletes. Els 300 que es van posar a disposició van quedar esgotats i per això per dissabte que ve, contra el Màlaga, se'n crearan 150 més a la zona de l'institut. La responsable municipal també apunta la necessitat de fixar una parada de taxi «perquè ara no hi ha un lloc fix on poder-ne agafar un».

Demà hi ha programada una reunió de la junta de seguretat per muntar l'operatiu del duel d'aquest cap de setmana. Allà l'Ajuntament i els Mossos podrien plantejar al Girona la necessitat d'obrir les portes de Montilivi dues hores abans dels partits «per evitar les llargues cues que es van generar contra l'Atlètic», explica Sílvia Paneque. La responsable de Seguretat ho argumenta explicant que «ara hem aconseguit que l'autobús que arriba fins al camp deixi els seguidors a la rotonda, però per això necessitem que estigui alliberada de gent i l'altre dia se n'hi va acumular molta». El Girona va explicar ahir que l'acord amb els Mossos és obrir l'estadi una hora i mitja abans, tot i que estan a disposició del que els reclamin les autoritats en la reunió de demà. El club també va comunicar que es duplicaran els accessos al gol nord i a preferent (les dues zones que s'han ampliat i, per tant, reben més públic) per tal de minimitzar les cues a l'entrada. Es treballa per fer-ho ja contra el Màlaga i, si no, s'estrenarien els nous torns contra el Sevilla el 17 de setembre, en el següent partit a casa. Dissabte, a més, els controls de seguretat eren més exhaustius per l'estat d'alerta generat per l'atemptat de dijous a la Rambla de Barcelona.

La Policia Municipal va multar un centenar de vehicles mal estacionats, en especial al carrer Sa Riera, per situar-se sobre la vorera o envair un dels carrils de circulació. «Seguirem actuant, perquè ha de quedar garantida l'entrada i sortida dels veïns», deia Paneque. Per altra banda l'Ajuntament garantirà l'accés a les instal·lacions del GEiEG de Palau creant un carril per als seus usuaris a través de l'accés per la Creu de Palau. Tots els socis que mostrin el carnet el podran usar. «A partir del mes vinent entraran en acció altres actors com l'institut, el servei d'esports, la Universitat i el GEiEG i ho hem de tenir tot planificat». El consistori també permetrà l'accès, els dies de partit, al personal i professorat de la UdG que estigui acreditat. Els propers partits a casa, després del del Màlaga, són TOP: Sevilla (17-S) i Barça (24-S).