Anava camí de convertir-se en un dels serials d'aquest estiu a Montilivi però finalment, el Girona en va anunciar ahir el desenllaç. Era el previsible, el que pràcticament tothom s'esperava. El futur de Kiko Olivas, per fi, ha quedat resolt. Si més no, una part d'ell. El central, dos anys després de concretar-se el seu fitxatge, rescindia ahir al migdia el seu contracte amb l'entitat blanc-i-vermella i té una desena de dies per trobar destí. Ja ho tenia bastant coll avall el jugador; era conscient que ho tindria més que difícil per quedar-se i ja feia dies que el seu representant li buscava equip i que, a més, havia pactat les condicions d'una més que possible sortida. Ahir es va acabar desencallant tot i l'andalús tancava una etapa amb més llums que no pas ombres.

L'estiu del 2015, després de patir el descens de categoria amb el Sabadell, Kiko Olivas arribava al Girona. Signava per dues temporades (fins al 2017) i el seu primer any va ser espectacular. Es va convertir en una peça imprescindible per a Pablo Machín: va acumular 4.155 minuts repartits en 46 partits (tots ells com a titular) entre Lliga i play-off. Els seus excel·lents números els completen els 5 gols que va marcar. A més, tot i ser defensa i jugar-ho gairebé tot, mai va arribar a complir cicle d'amonestacions; només va veure 4 targetes grogues.

No tan bé li van anar les coses l'any següent. Sí, el va tancar amb un històric ascens a Primera i també amb una renovació de contracte (fa pocs mesos l'ampliava fins al 30 de juny del 2019), però el d'Antequera va jugar molt menys del que s'esperava. El balanç va caure en picat: 17 aparicions, 1.416 minuts i tan sols un gol en tota la temporada. I això que va començar jugant, però una inoportuna lesió el va apartar més temps del previst. Al setembre, a Palma, va fer-se mal al peroné i també a tres lligaments del turmell dret. Des del club se li va diagnosticar, d'inici, un període de recuperació que anava de 4 a 6 setmanes, però a l'hora de la veritat Kiko Olivas no va reaparèixer fins quatre mesos i mig més tard, al febrer i ja a la segona volta.

Tot i renovar, un cop consumat l'ascens i en la roda de converses que la direcció esportiva va mantenir amb tota la plantilla, al central se li va comunicar que s'havia de buscar equip perquè no entrava en els plans. Tant ell com el seu representant, després d'algunes converses durant aquest estiu, van acabar arribant a una entesa per rescindir. L'últim pas era que el club, que seguia buscant centrals al mercat, fes l'últim pas. Mentrestant, Olivas s'ha anat entrenant amb l'equip, ha fet la pretemporada i ha jugat alguns partits. Però l'arribada de Muniesa, el fet de quedar-se sense minuts contra el City i de no anar ni convocat en la primera jornada de Lliga, li han acabat de tancar les portes. Això, i que el Girona segueix pentinant el mercat a la recerca d'un jugador que pugui adaptar-se a la posició de central i també de pivot defensiu.

Un cop rescindit el seu vincle amb Montilivi, Olivas té ara via lliure per incorporar-se, molt presumiblement, al Valladolid. Allà es retrobaria amb Jaime Mata i Isaac Becerra. El Còrdova (equip al qual ja ha militat) també li va al darrere.