El Girona FC tindrà ben aviat nous propietaris. Ho avança palco23.com, que assegura que el Manchester City i Pere Guardiola es repartiran el 88.5% de les accions de TVSE Futbol, propietat de dos exdirectius de Canal+ França. Tot i que se sabia de la major implicació de Pere Guardiola en el Girona FC, no havia trascendit que arribaria a ser tant important. L'agent, germà del tècnic del City Pep Guardiola, tindrà més del 44% del club gironí, la mateixa participació que City Football Group (CFG), propietari del Manchester City. Ja fa setmanes que les informacions respecte a la compra del Girona apuntaven a la compra per part del City, que compta amb el vist-i-plau de la Lliga.

Des de fa dos anys, la vinculació entre el City i el Girona s'ha anat incrementant i s'ha fet visible en forma de cessió de jugadors. Ara mateix a la plantilla del Girona hi ha cedits pel club britànic Pablo Maffeo, Aleix García, Douglas Luiz, Marlos Moreno i Larry Kayode.

La inversió de Pere Guardiola al Girona es faria a través de Guirdis Holding, una societat amb seu a Malta. A través d'aquesta companya ja participa a Media Base Sport, una empresa de representació en la que també hi ha Mediapro, i un grup xinès (Wuhan Double) que fa pocs mesos va comprar el 46% d'aquesta companyia als altres dos socis per 39 milions d'euros.

Pere Guardiola (esquerra) amb el director general del Girona FC, Ignasi Mas-Bagà | Foto: Marc Martí