El Girona està, oficialment, des de dimecres en mans del City Football Group i de l'empresari català Pere Guardiola. Dos actors coneguts durant l'anterior etapa amb TVSE Futbol com a màxim accionista que ara salten al primer pla. La propietat ha canviat, però el dia a dia seguirà com fins ara a Montilivi. El nucli dur de gestió, amb el director general Ignasi Mas-Bagà; el president Delfí Geli; la directora d'operacions Helena San José, i el director esportiu Quique Cárcel, seguirà prenent les decisions, tot i que ara ja no es faran estranys els acords no escrits amb el club anglès perquè el Girona ha entrat a formar part del seu entramat. El City controla el 44,3% de les accions, mentre que l'altre part és de Pere Guardiola, cara visible de l'agència de representació d'esportistes Media Base Sports, que pertany a Mediapro. Dos gegants.

Aquest nou Girona engresca, a pesar que la majoria del capital social segueix en mans de socis externs a la ciutat, com ja passava fins dimecres amb els francesos Boudjemaa i Dutaret. L'expresident Francesc Rebled entén que amb l'oficialització d'aquest pas «el club ha entrat en el futbol modern dins d'un món globalitzat» i destaca el poder que tenen els nous propietaris «per portar a Montilivi futbolistes que, en altres condicions, difícilment haurien pogut venir aquí». Tot i que els petits accionistes han quedat absolutament diluïts, l'exdirigent afirma que «els nous amos no són d'aquí però tampoc són de tan lluny. Hem tingut sort, perquè podríem estar en mans d'empresaris coreans, xinesos... i al final el Girona el dominen gent com Pere Guardiola o, des de Manchester, Ferran Soriano».

També es mostra molt optimista Ramon Vilaró. Expresident i aficionat de tota la vida, té galons per recordar que «el club, al llarg de la seva història, a intentat fer molts invents i cap ha sortit bé. Però ara té entre mans un projecte seriós, amb gent de futbol i potencial econòmic que pot permetre consolidar l'equip a Primera». Vilaró subralla que «el partit contra l'Atlètic va ser espectacular, cada vegada es veu més mainada amb els colors del club... podem estar posant les primeres pedres d'un projecte molt interessant».

Per a un altre expresident, Joaquim Boadas, «l'entrada del City en el capital pot ser un impuls pel Girona en imatge perquè al darrere tens un soci molt potent, un referent a nivell mundial. La marca Girona FC fa un salt de qualitat molt important». Com havia apuntat Rebled, Boadas també destaca que amb la nova propietat es consolida un projecte que permet portar a la ciutat futbolistes d'alt nivell. «Abans quan volíem un jugador, si en la pugna hi entrava un altre equip, se'l solia endur. Ara la majoria vol venir a Girona», apuntava.

L'alcaldessa Marta Madrenas, gran seguidora de l'equip des de petita, també valorava amb satisfacció els canvis en el club. «Tot i que es tracta d'una empresa privada i l'Ajuntament hi té poc a dir, els nous socis poden donar estabilitat econòmica i esportiva al Girona a Primera perquè són potents i musculats». En aquest sentit va afegir que «el club està en mans de gent seriosa i solvent» i es va mostrar convençuda que malgrat no ser de la ciutat «sabran entendre la nostra sensibilitat». Madrenas va afegir que «ara el Girona forma part d'un projecte global en l'àmbit mundial del qual es pot beneficiar».