La imatge que va mostrar el Girona en l'estrena de la Lliga contra l'Atlètic de Madrid li ha de servir per donar-li continuïtat en el partit d'avui a Montilivi. Després de fer una pretemporada molt fluixa i generant molts de dubtes, tant en el joc com en els resultats, l'equip andalús ha iniciat el campionat perdent a la Rosaleda contra l'Eibar, l'equip de Míchel González buscarà capgirar la situació aconseguint un resultat favorable contra els gironins. Tot i així i si comparem els partits que van jugar tots dos equips en la primera jornada del campionat, les sensacions que van transmetre l'un i l'altre són molt diferents. Mentre que a Girona han arribat reforços aquests últims dies, a Màlaga l'entrenador encara està demanant jugadors per millorar totes les línies.

Sistema de joc similar. L'esquema de joc que planteja Míchel és molt similar al que utilitza Pablo Machín. Dilluns passat contra l'Eibar va jugar amb cinc defenses, quatre mitjos, situats en un doble pivot i dos mitjapuntes, i un sol davanter. La diferència més important respecte al Girona és que encara els manca sincronització de moviments tant en l'aspecte ofensiu com en el defensiu en el sistema de joc. Actualment l'equip gironí, que manté com a eix principal del bloc la majoria de jugadors de la temporada passada, coneix els automatismes de memòria, fet del qual treu molt rendiment tàctic. Per contra el Màlaga, que ha renovat part important de la plantilla, on manquen jugadors com Kameni, Ignacio Camacho, Pablo Fornals i Sandro Ramírez, és un equip en procés de construcció al qual falta encara continuïtat en el joc. L'equip té moments de bon futbol, en l'inici del joc alterna jugar més directe si se sent pressionat amb un joc una mica més combinat quan disposa d'espais. Serà en la zona de creació on hi haurà la veritable lluita i on els quatre interiors del Girona han de ser millors que els seus adversaris.

A tenir en compte. Amb l'ex-porter de l'Espanyol Roberto sota pals, la defensa està composta per tres centrals més fixos i dos jugadors de banda de perfil més ofensiu, Rosales per la dreta i Juan Carlos per l'esquerra. Al mig camp Kuzmanovic és el jugador que aporta més equilibri, amb bona visió de joc quan té la pilota i desgast físic per defensar; el serbi va destacar com un dels millors en el partit de dilluns passat. L'altre mig és Adrián González, fill de Michel, que demostra detalls de qualitat però a qui manca protagonisme quan el seu equip té la pilota. Sí que cal vigilar els moviments entre línies de Recio i sobretot de Juanpi, aquest és un futbolista que té qualitat tècnica, disposa d'arribada des de segona línia i bona finalització, buscarà l'associació amb el davanter centre. Quan l'equip té el control i la possessió, el joc interior de Recio i Juanpi pot portar problemes als centrals i pivots defensius del Girona. En punta la referència serà Borja Bastón. L'exjugador de l'Eibar i del Saragossa és l'encarregat de buscar les accions de finalització a l'àrea rival. Es tracta d'un davanter de referència, amb mobilitat i bon rematador. Jony i Ontiveros són opcions molt vàlides per a l'entrenador visitant, qualsevol d'ells pot jugar d'enllaç ja que tenen perfil ofensiu i desequilibrant.

Com combatre. Quan s'utilitza un esquema de joc on les bandes són quasi sempre ocupades per un únic futbolista cal realitzar molt bé les cobertures i ajudes defensives; aquest aspecte defensiu del joc el Girona el té molt treballat. Per contra, el Màlaga pot tenir problemes defensius a l'esquena dels laterals sobretot a la seva dreta, on a Rosales li costa més tornar a la seva posició ja que realitza el replegament més tard. En aquesta zona qui ha de fer l'ajuda és Luis Hernández. Per aquí és on Aday o Mojica i Borja García han d'aparèixer i buscar superioritats numèriques. Les arribades de Portu des de segona línia també poden ser molt interessants. Pot sortir molt beneficiat si Cristian Stuani pot fixar als altres dos centrals, Diego López i Paul Baysse i aprofitar-se dels espais lliures que poden quedar. També pot tornar ser un bon dia per al joc aeri del davanter uruguaià del Girona; va patir en aquest aspecte l'equip de Míchel contra l'Eibar, sobretot en situacions de joc combinat mitjançant centrades des de la banda, més que no en jugades a pilota aturada.

Intensitat, ordre i concentració. Els andalusos tenen mancances a l'hora de pressionar. Hi ha moments en què no mantenen les línies juntes, fet que els crea dubtes a l'hora d'avançar posicions per anar a buscar l'adversari. En aquest sentit els de Machín són molt millors, l'ordre defensiu i la pressió a camp contrari pot decantar la balança per als de casa. Un altre aspecte on actualment el Girona està millor és en la preparació física. Dissabte passat l'equip va lluitar i córrer fins a deixar-ho tot sobre la gespa, hi havia moments on semblava que l'esforç pesaria a les cames dels futbolistes i en canvi l'equip va acabar jugant a l'àrea rival. Per tant no cal escatimar esforços en aquest sentit, no cal deixar passar els minuts ni especular; si el ritme és alt i la intensitat es manté durant tot el partit el Girona en sortirà beneficiat. Cal augmentar la concentració per tal de no cometre errades. La diferència entre categories es basa en la velocitat en què es fan les accions i en l'efectivitat i qualitat tècnica de què disposen els jugadors. Per això mateix no es pot llençar tota la feina feta en accions on l'adversari està més llest i més centrat.