El Girona ha aconseguit aquest vespre la seva primera victòria a la màxima divisió. Un gol d'Alcalá a la primera part ha sigut suficient per tombar el Màlaga, que només ha fet patir els locals en els darrers instants per la incertesa del marcador. Els de Machín han tingut ocasions molt clares per sentenciar els andalusos, però les han desaprofitat. I això ha provocat que s'arribés als últims instants amb un mínim avantatge que el Girona, empès per 10.000 espectadors, ha sabut mantenir.

La primera part del Girona ha sigut, com dissabte passat contra l'Atlètic, pràcticament perfecta. La sortida de l'equip de Pablo Machín ha tornat a posar en evidència el rival. I el Màlaga, no és l'Atlètic. L'equip gironí ha volgut la pilota des del xiulet inicial de Jaime Latre i a mida que han anat passant els minuts, la seva superioritat ha acabat sent inqüestionable, amb l'excepció feta dels darrers instants del període, quan els andalusos han inquietat la porteria de Gorka amb un xut de Borja Bastón que ha sortit a fora. El Girona ha anat de cara a barraca. Percutint. Mentre el Màlaga ja deixava clares les seves intencions quan Roberto perdia temps cacada vegada que havia de servir de porta.

El primer xut dels locals ha arribat als 9 minuts, obra d'un Maffeo incansable per la dreta, però ha sortit molt desviat. Un còrner de Granell per a Borja García al quart d'hora també hauria pogut servir per avançar el Girona, que als 20 minuts ha protestat un possible penal per mans dins l'àrea d'un defensa del Màlaga. A la grada l'afició cada vegada s'engrescava més. A la mateixa velocitat que el Girona s'agradava, amb Portu, Granell i Pere Pons pletòrics. Al Màlaga només li quedava replegar-se. Tenia un forat al mig del camp que ni Kuzmanovic ni Recio podien resoldre.

El gol d'Alcalá als 28 minuts feia justícia... encarà que ja se sap, el futbol d'això no hi entèn. Granell ha servit una falta cap a Portu i aquest ha rematat. Roberto ha rebutjat com ha pogut, deixant la pilota morta dins l'àrea. Alcalá ho ha aprofitat per fer l'1-0, portant el deliri a la grada de Montilivi, que havia vist més futbol en 120 minuts a Primera que en molts anys a Segona. Un cop més, l'estratègia es convertia en el millor aliat dels de Machín. Amb el marcador a favor han arribat els millors minuts, que no és poc. Granell ha tingut un xut a la mitja hora que ha sortit fregant el pal.

El Màlaga ha semblat despertar poc abans del descans. Primer Juanpi i després Borja Bastón han inquietat l'àrea de Gorka. Per primera vegada en tot el partit, perquè el Girona amb prou feines ha patit defensivament.

Míchel ha ordenat un canvi al descans: Jony ha rellevat Juanpi. Però la tònica ha sigut la mateixa. El Girona, a la seva. I Stuani ha perdonat el 2-0 al minut 48 després de rebre una pilota de Borja García sol davant del porter Roberto. El seu xut amb l'esquerre ha sortit fora, desviat. El Girona se seguia agradant amb una nova ocasió, ara, d'Aday. Al minut 61 Jaime Latre anul·lava per fora de joc un gol de Portu després d'una jugada de tiralínies liderada per Borja i en la següent acció, era Alcalá qui no arribava per poc a una pilota penjada a l'àrea. El Màlaga seguia desbordat per un rival que el superava en tot, tot i que Jony feia lluir Gorka en un remat enverinat al pal curt que ha acabat en còrner.

A un quart d'hora pel final Machín ha fet debutar el brasiler Douglas Luiz, que ha entrat per Portu. El partit ha baixat una mica les revolucions. El Girona, quan ho mereixia, no havia trobat el gol de la tranquil·litat i tocava administrar l'avantatge mínim en el marcador. A 10 minuts del final Kayode ha rellevat Stuani. El Màlaga es col·locava amb defensa de tres situant En-Nesyri per Rosales. Un minut més tard Douglas Luiz feia lluir Roberto.

L'entrada de Juanpe per Borja a cinc minuts del final buscava assegurar la part defensiva, renunciant a la creació. Ja no era el Girona que havia brillat en la major part del partit. Machín volia evitar que li passés el de l'anterior jornada contra l'Atlètic i ho ha aconseguit. La victòria s'ha quedat a casa.

GIRONA: Iraizoz, Maffeo, Alcalá, Bernardo, Muniesa, Aday, Pere Pons, Granell, Borja García (Juanpe, min. 85), Portu (Douglas Luiz, min. 73) i Stuani (Kayode, min. 80).

MÀLAGA: Roberto, Rosales (En-Nesiry, min. 80), Luis Hernández, Baysse, Juankar, Kuzmanovic (Ontiveros, min. 54), Adrián, Recio, Mula, Juanpi (Jony, min. 46) i Borja Bastón.

GOLS: 1-0, min. 28, Alcalá;

ÀRBITRE: Jaime Latre. Comitè aragonès. Ha amonestat Granell (min. 21), Gorka Iraizoz (min. 55), Muniesa (min. 55), Ontiveros (min. 58), Recio (min. 62), Cecchini (min. 64)

ESTADI: Montilivi. 9.966 espectadors a Montilivi.