I Machín es va deixar anar, tot explicant una batalleta. Recordava, un parell de dècades enrere, quan el Numància havia estat capaç de plantar cara a tot un Barça a la Copa del Rei. «Una de les seves fites va ser posar-se 0-1 al Camp Nou. En molts bars hi ha la fotografia del marcador de l'estadi amb aquest resultat. Ningú recorda que ens van acabar guanyant», deia, tot fent un paral·lelisme amb el que a dia d'avui viu el Girona, quart virtual a la classificació. «Veure l'equip lluitant amb els grans de la Lliga segur que serà un record bonic per a nosaltres i també per a l'afició». Si això ha estat possible és per una brillant arrencada que ha permès sumar 4 dels 6 primers punts del campionat. «Ho hauria signat ara fa un temps», reconeixia, i quan se li revelava que marxaria a dormir amb els seus homes en zona Champions, ho rematava: «Així doncs, ens tocarà jugar la prèvia!»

Més distès i deixat anar estava Machín a la sala de premsa. S'havia espolsat els nervis que l'havien acompanyat, sobretot, durant els últims minuts. Havia sabut patir, el Girona, estrenant el caseller de victòries a Primera. «Estava desitjant guanyar. No només per passar a la història, sinó també per la tranquil·litat que ens dona. La Primera Divisió penalitza i començar bé sempre és important». S'havia guanyat el Màlaga (1-0) i per al de Gómara, el triomf havia estat «molt merescut». «Estic molt satisfet amb els pencaires que surten a competir. Vam tractar de tu a tu l'Atlètic i vam merèixer guanyar. Hem fet el mateix amb el Màlaga. L'hem minimitzat per mèrits propis. Aquesta és la línia que cal seguir», deia, abans de tocar de peus a terra. «Però sense pensar-se més del que som; cal seguir treballant».

Molt «satisfet» d'haver deixat la porteria a zero («serà trascendental aquesta temporada», va asseverar), Machín no va fer altra cosa que elogiar els seus homes. «La qualitat la tenen i sempre ho han demostrat. Potser hi havia més dubte de si tindrien personalitat amb la pilota. Però l'altre dia ho van demostrar contra un senyor equip com l'Atlètic de Madrid. Però calia deixar clar que no havia estat flor d'un dia. Ho hem parlat al vestidor. Estic molt content, perquè s'ha vist un equip dominador, que sap a què juga i capaç de generar moltes ocasions. Hem estat més a prop del 2-0 que de l'1-1», va analitzar. També ha admès que era «normal» endarrerir les línies als últims minuts i que, més que por, el Màlaga el que havia generat era «incertesa». «Ens estem espolsant els fantasmes del passat. Ens anem doctorant, som un equip amb una mica més de mili. A veure si continuem així i som sòlids des del primer fins a l'últim minut».

Míchel, autocrític

Si Machín va justificar la victòria al mèrit del Girona, Míchel, el seu homòleg a la banqueta del Màlaga, ho va veure d'una altra manera. Sí, va elogiar el seu rival, però va explicar la desfeta degut a les errades pròpies, sobretot. «Hem tingut molts dubtes a la primera mitja hora, patint pèrdues innecessàries. Per això ells han crescut i han gaudit d'ocasions. Moltes de les seves accions d'atac les hem generat nosaltres al perdre la pilota», explicava. Va elogiar un cop més els gironins, com va fer divendres. «Estan eufòrics per estar a Primera, però no només això; tenen apresos els mecanismes i avui (ahir per al lector) han aprofitat les nostres errades». Finalment, va treure ferro al possible fora de joc en el gol d'Alcalá: «És molt difícil arbitrar. Crec que hem comès nosaltres més errors que no pas els auxiliars».