uatre de sis i dos bons partits amb una excel·lent imatge en ambdós. Algú no hagués firmat això abans de començar?

Doncs per estar en desacord amb Pablo Machín, més enllà del partit d'ahir, jo soc dels que penso que en la jornada inaugural el resultat va ser més que positiu. Sé que la majoria de gent, i el tècnic també, es va quedar amb el regust de perdre dos dels tres punts que semblaven lligats contra l'Atlètic de Madrid, però precisament pel fet d'haver-ne sumat un, contra un equip que fa tres anys va guanyar la lliga i que en les darreres temporades ha jugat més d'una final de Champions, el premi em sembla majúscul.

Però caldria no analitzar el primer resultat de lliga només pel punt sumat, caldria fer-ho, sobretot, pel rendiment de l'equip, pel bany tàctic que se li va donar a un rival d'aquesta envergadura a la primera part, i per la lliçó de motivació i ganes que també varen donar els jugadors. Si s'analitza tot, el resultat va ser magnífic. Com ahir.

Sabem que al final de lliga comptaran els punts i no les sensacions, per això el futbol és futbol, però també sabem que les sensacions són allò que permet al vestidor treballar amb alegria, convenciment i fe en la pròpia feina feta. Encara que al davant hi hagi rivals de molta entitat. Perquè potser no té el cartell o el nom d'altres equips, però el Màlaga s'ha passat setze de les darreres divuit temporades -les últimes nou, consecutives- a Primera. Un fet que hauria de ser suficient per considerar-lo rival d'altura, que ahir tampoc va poder guanyar a Montilivi.

Sabut això, també hem descobert en només dos partits que a Primera qualsevol petit error, qualsevol badada i qualsevol indecisió són mortals de necessitat. Va passar contra l'Atlético i també ahir, tot i que sense conseqüències tan greus. Serà el gran argument a treballar per l'equip, que dit sigui de passada necessita el seu temps, com a conjunt i de manera individual, per assentar-se a la categoria. El quatre de sis ajudarà a créixer sense excessives pressions, que de moment queden en mans de Celta, Vila-real, l'Alabés o el mateix Màlaga. Ho haguéssim firmat, no?