L'aparició de la cara golejadora de Pedro Alcalá ha tornat a ser determinant per al Girona. Si la temporada passada el central va aconseguir quatre dianes seguides a l'abril, quan semblava que l'equip havia entrat en un sotrac de joc i resultats, dissabte va saber ser al lloc adequat per recollir el rebuig del porter del Màlaga Roberto a un xut inicial de Portu per anotar un 1-0 que acabaria sent definitiu. El defensa, que viu la seva tercera temporada a Montilivi, on va arribar traspassat pel Llagostera, era considerat un dels millors jugadors en la seva posició a Segona i aquest curs ha vist complert el somni de debutar a la màxima categoria. Ell és un dels set futbolistes que continuen de la temporada passada que ha sigut titular en els dos partits disputats fins ara, contra l'Atlètic i el Màlaga.

L'abril passat Pedro Alcalá va afegir a la seva habitual sobrietat i contundència defensiva un sorprenent idil·li amb el gol. Va marcar contra el Rayo, però aquella diana no va servir per puntuar (1-3). Un remat de cap va servir, poc abans del descans, per escurçar diferències davant dels gols de Javi Guerra i Trashorras. A la segona part, però, els madrilenys van sentenciar amb el tercer. El Girona donava els primers símptomes de feblesa després d'una temporada pràcticament perfecta i malgrat que el segon lloc, que donava l'ascens directe, no va acabar perillant mai, sí que es veia amb certa preocupació com els rivals escurçaven distàncies.

Venien, després de perdre contra el Rayo, dues sortides consecutives. A Sòria i a Tenerife, un rival directe, aquest darrer. Contra el Numància el Girona va sumar tres punts vitals que li van donar aire a la classificació, deixant els canaris 8 punts per darrere i el Cadis a 9. Alcalá va ser clau perquè va fer els dos gols dels de Machín. El 0-1, amb un excel·lent xut de falta; el 0-2, en l'afegit, després d'aprofitar una contra a porta buida quan el porter local havia pujat a rematar un córner.

Mínimament refets, el Girona va poder anar a Tenerife tranquil. I més que hi va quedar quan poc abans del descans el marcador mostrava un 0-2 gràcies als gols de Sandaza i Alcalá. Un penal transformat pels locals els va donar vida. El Tenerife va remuntar fins col·locar-se 3-2, però Alcaraz va fer l'empat a tres definitiu.

Dissabte contra el Màlaga Alcalá va tornar a veure porta. Aquest cop ni de cap ni de falta. Marcant com ho fan els killers. Roberto no va poder rebutjar el xut de Portu i el central no va perdonar.