Debutar a Primera no dona per a fer invents. Tot i que el Girona s'ha reforçat modificant pràcticament la meitat de la plantilla que va aconseguir l'ascens, de moment Pablo Machín confia en l'esquelet de jugadors que continuen del curs passat. Aday, Maffeo, Alcalá, Pere Pons, Granell, Borja i Portu, que ja van ser protagonistes el curs passat, han començat amb força a l'elit. De titulars, al costat de quatre reforços amb experiència i galons com el porter Gorka Iraizoz, els defenses Bernardo i Muniesa, i el davanter Stuani. Crida també l'atenció que Machín, que poques vegades repeteix alineacions, per allò de fer jugar sempre els millors segons el rival que toqui, hagi confiat tant davant de l'Atlètic com dissabte contra el Màlaga amb els mateixos homes.

La primera aturada de la temporada pels partits de seleccions és, com sempre, un avorriment per als aficionats, i més després de la il·lusionant arrencada que està protagonitzant, ara en primera persona, el Girona. Però per al tècnic disposar d'un parell de setmanes d'entrenaments sense pensar en la competició, fins la visita a Bilbao el proper 10 de setembre, és un bon remei per seguir posant a punt els molts fitxatges que han arribat. I que falten per arribar, perquè divendres a mitjanit es tanca el mercat d'estiu i el Girona, com la resta de clubs, haurà de tenir definitivament perfilada la seva plantilla. Poden encara caure, en els propers dies, tres o quatre incorporacions. A la davantera, a la banda dreta i a la defensa. També Quique Cárcel haurà d'acabar definint el futur de Ramalho i Eloi Amagat, els dos futbolistes que, amb contracte en vigor, no tenen del tot garantida la continuïtat.

De moment l'alineació formada per Gorka, Aday, Muniesa, Bernardo, Alcalá, Maffeo, Granell, Pere Pons, Portu, Borja Garcia i Stuani ja està a la memòria dels seguidors. És la de l'històric debut a Primera, i la del primer triomf a la màxima categoria. Contra l'Atlètic Machín també va acabar donant entrada a Carles Planas i Kayode, mentre que dissabte va esgotar els tres canvis fent sortir el davanter, Juanpe (un altre dels que segueix del curs anterior) i Douglas Luiz, que debutava en partit oficial amb la samarreta gironina. En total, ha utilitzat fins ara quinze futbolistes. Homes com Mojica, Marlos, Aleix García i Boulaya hauran d'esperar l'oportunitat per entrar als plans de l'entrenador. Aquests dies, amb l'aturada de la Lliga, els poden anar bé per adaptar-se als sistemes de Pablo Machín i guanyar-se'n la confiança, tot i que en el cas de Mojica, ja té part dels automatismes fets perquè va jugar a Montilivi la segona volta del curs passat, cedit com ara pel Rayo.

Els gironins s'entrenaran aquests dies sense tres dels seus jugadors. Stuani, amb l'Uruguai, Bounou, amb Marroc, i Maffeo, amb Espanya sub-21, afrontaran duels internacionals mentre la resta de la plantilla es posa a punt pensant en els següents partits contra l'Athletic, el Sevilla, el Leganés i el Barça. Del bloc de jugadors que segueixen del curs passat en sorprèn poderosament el rendiment de debutants a Primera com Maffeo, Aday, Pons, Granell i Alcalá. El cas dels gironins és especialment destacable: el migcampista de Sant Martí Vell ha viscut tota la seva carrera a Montilivi, exceptuant la cessió a l'Olot el 2014. Granell, per la seva banda, va arribar al club per debutar a Segona quan semblava que se li tancaven definitivament les portes del futbol professional, havent baixat a Tercera divisió amb el Prat. De moment el Girona ha firmat un inici calcat al de la temporada passada a Segona, amb quatre punts de sis. Si ara s'ha empatat amb l'Atlètic i s'ha tombat el Màlaga, el curs passat l'arrencada va ser un 3-3 contra el Sevilla Atlètic i un 3-1 contra l'Elx.

Amb el debut de Juanpe dissabte, dels futbolistes que continuen del curs anterior només falten per debutar el porter Bounou i Mojica, que el Girona ha repescat un altre cop cedit pel Rayo. Tots dos eren dissabte a la banqueta, igual com Ramalho, que haurà de confirmar en els propers dies si es queda a l'equip. Eloi, amb molèsties, en la mateixa situació que el central basc, es va quedar a la grada. Davant del Màlaga tampoc van entrar a la convocatòria Carles Planas, Aleix García ni el francoalgerià Boulaya.

Una victòria a casa des del maig

El triomf contra el Màlaga dissabte passat (1-0) va servir perquè el Girona tornés a sumar una victòria a casa en partit de lliga. No ho feia des del primer cap de setmana de maig, quan va superar l'Osca (3-1), en un partit de gran intensitat. En les següents jornades a casa l'equip va sumar empats sense gols davant l'Alcorcón i el Saragossa. Aquest darrer va ser suficient per celebrar l'ascens directe a Primera aquella inoblidable nit del 4 de juny a l'estadi de Montilivi.