El probablement partit més esperat de la temporada ja té data i hora. La històrica visita del Barça a Montilivi serà el dissabte dia 23 de setembre a partir de 3/4 de 9 del vespre, segons va determinar ahir la Lliga. Un matx d'alt voltatge per a un Girona novell a la categoria, però que en aquestes dues primeres jornades de Lliga s'ha convertit en una de les sensacions del començament de curs. Els quatre punts sumats contra l'Atlètic (2-2) i el Màlaga (1-0) i, sobretot, la imatge il·lusionant i engrescadora que ha mostrat l'equip han fet disparar la fal·lera pel Girona a la demarcació.

Abans de rebre el Barça, el conjunt de Pablo Machín tindrà encara tres jornades per jugar que determinaran en quina situació i posició a la taula reben els blaugrana a l'estadi. Athletic, Sevilla i Leganés seran els rivals dels gironins. Precisament l'horari del partit contra els madrilenys també es va conèixer ahir. Serà en la primera jornada intersetmanal de la temporada i el partit serà el proper dimecres 20 de setembre a les vuit del vespre. D'aquesta manera, ja es coneixen els horaris dels partits del Girona de les properes quatre jornades. Així, els de Machín visitaran San Mamés per enfrontar-se a l'Athletic el diumenge 10 de setmbre (1/4 de 5), rebran el Sevilla a Montilivi el diumenge 17 (1/4 de 5) i després s'enfrontaran al Leganés i al Barça. En aquest sentit, els d'Ernesto Valverde arribaran a Montilivi amb un dia més de descans, ja que hauran disputat el seu partit de la cinquena jornada un dia abans que els gironins. Concretament dimarts dia 19, a més a més al Camp Nou contra l'Eibar. El Barça disputarà partit de Lliga de Campions el dimecres següent (dia 27) al camp de l'Sporting de Portugal.

La visita del Barça és sens dubte una de les més esperades. Juntament amb el Reial Madrid, el València, l'Athletic Club, el Sevilla, l'Espanyol i l'Atlètic i el Màlaga -amb qui ja s'hi ha enfrontat en les dues primeres jornades de Lliga- el conjunt blaugrana és l'únic rival amb qui els gironins no s'han enfrontat en aquestes darreres temporades. El fet que, a més a més, el Barça tingui una gran massa social estesa també a les comarques gironines afegirà interès i color a un partit que serà, sense cap mena de dubte, històric. I és que veure alguns dels millors jugadors del món com Leo Messi, Iniesta, Piqué, Busquets o Luis Suárez, si es recupera a temps de la lesió, és quelcom que fins no fa pas tants anys semblava una quimera per a l'afició blanc-i-vermella. Amb l'ascens a Primera, d'aquí a poc menys d'un mes serà una realitat. En aquest sentit, no serà la primera vegada que Messi trepitgi Montilivi. De fet, en l'únic partit oficial que hi ha jugat, hi ha perdut. Va ser en un duel de Segona B de la temporada 2003-04 en què el Girona d'Agustín Abadía es va imposar al Barça B de Pere Gratacós per 1-0, gol de De Gomar.

El duel contra els blaugrana serà, òbviament, el primer partit de Lliga entre ambdós equips, però no pas el primer oficial. Gironins i barcelonistes ja saben el que és veure's les cares en un partit de competició oficial. De fet, és l'únic precedent, al marge de la Copa Catalunya i de diversos amistosos. Va ser fa més de mig segle, durant la temporada 1948-49 en partit de vuitens de final de la Copa del Generalísimo. El resultat va ser escandalós (9-0) a favor del Barça, amb qui jugava el gironí Curta.