Demà passat es tanca a mitjanit el mercat d'estiu i al Girona li resten encara tres peces per acabar de perfilar la plantilla d'aquesta temporada. El trencaclosques de la direcció esportiva i de Pablo Machín per tenir doblades totes les posicions i un efectiu més en els carrils es completarà amb la incorporació d'un pivot defensiu que pugui fer de central, un carriler i un davanter centre. El màxim responsable esportiu del club, Quique Cárcel, manté diversos fronts i negociacions obertes per intentar tancar els tres futbolistes desitjats com més aviat millor. I és que la intenció del Girona és no haver d'esperar fins a darrera hora pel risc de quedar-se sense marge de maniobra i mirar de confirmar les tres noves altes entre avui i demà. En aquest sentit, qui sembla que és més a prop és el davanter kenià Michael Olunga. I més després veient que el ministre d'Esports, Cultura i Arts del país africà piulés a Twitter que Olunga estava a punt de ser cedit al Girona. Un missatge revelador que confirmaria les intencions del Girona per trobar el davanter alt i gros (1,90 m) que desitja Machín per completar la línia ofensiva. A més a més, el seleccionador de Kènia, Stanley Okumbi, va deixar Olunga fora de la llista de convocats per al partit amistós contra Moçambic previst per dissabte, perquè pugui resoldre el seu futur. Tant és així que el jugador ja seria a terres gironines i ahir hauria estat a Platja d'Aro.

La presència, com a convidat, a la llotja de Montilivi del representant d'Olunga, Blash Hosseini, dissabte passat durant el partit contra el Màlaga va disparar tots els rumors i diumenge al matí mitjans suecs i africans van informar de la possible arribada del jugador al Girona. Olunga, de 23 anys, és propietat del Guizhou Hengfeng Zicheng xinès, club que dirigeix l'extècnic del Mallorca i l'Atlètic, entre altres, Gregorio Manzano. Els fitxatges de Mario Suárez (Watford) i Rubén Suárez (Betis) han deixat el club xinès sense places d'estrangers disponibles, la qual cosa ha fet que Olunga, amb contracte amb vigor, fos convidat a entrenar-se i jugar amb l'equip filial. Per tot plegat jugador i agent han decidit buscar una sortida i l'opció del Girona sembla la més avançada. Això sí, d'altres equips com el Màlaga i el Betis també han mostrat interès pel futbolista.

Als seus 23 anys, Olunga és un personatge d'allò més mediàtic al seu país, poc avesat a exportar futbolistes a lligues estrangeres. Un dels altres que també és conegut és l'actual jugador de l'Oviedo McDonald Mariga, amb passat a l'Inter de Milà. Olunga ha compaginat la seva trajectòria esportiva amb la carrera d'engineria geoespacial a la Universitat de Kènia. En un article publicat al web de la universitat, el davanter explicava que el seu somni de petit era arribar «a la Premier League o a la Lliga Espanyola i el seu mirall, l'holandès Robbie Van Persie». «Els meus pares sempre em deien que em cenrés en els estudis i no em dediqués al futbol professional però jo vaig apostar per ambdues coses», deia. El gener del 2016 va ser fitxat pel Djugardens de Suècia procedent del Gor Mahia kenià i el seu bon rendiment va fer que un any després el futbol xinès s'hi fixés i el Guizhou Hengfeng pagués 4,2 milions d'euros per incorporar-lo. A la Xina en canvi, els seus números no han estat tan bons i des que hi va arribar només ha aconseguit veure porteria en dues ocasions.

Comunitari B

La probable arribada d'Olunga al Girona no implicaria la sortida de cap dels jugadors extracomunitaris que té l'equip a hores d'ara (Douglas Luiz, Marlos Moreno i Johan Mojica). I és que Kènia és un dels països amb tractat d'associació a la Unió Europea i per tant, els seus futbolistes són considerats comunitaris B. És el mateix cas que Bounou (Marroc) i Kayode (Nigèria), que tampoc ocupen plaça d'extracomunitari. A més a més, en el cas de Mojica, està previst que a finals del mes de setembre o principis d'octubre aconsegueixi la nacionalitat espanyola i deixi d'ocupar plaça d'extracomunitari.