Després de conèixer que el City Football Group i el Girona Football Group, de la mà de Pere Guardiola, prenen el control de gairebé el 90 % d'accions del club, la Federació de Penyes del Girona va fer ahir un comunicat al respecte, demanant que el club es pronunciï i defensi la «gironització» del Girona.

«Com a associació que representa més d'un miler de socis i simpatitzants del club de Montilivi, entenem necessari un pronunciament», explicava el comunicat, deixant clar que homes com Delfí Geli o Albert Mateos són «fantàstics exemples» de gent compromesa i que sent el «gironisme». No obstant, la federació de penyes reclama que hi ha molta feina per fer i que, entre d'altres, «la nova onada d'il·lusió cal aprofitar-la per donar una empenta al club quant a organització interna», la qual la consideren «el taló d'Aquil·les del club».

No volen que l'entitat perdi l'essència de la història del club «sobretot la més recent», apunten, i que es respectin les relacions i el tractament amb els aficionats, les institucions o els espònsors, entre d'altres. Davant d'aquest canvi de mans pel què fa a l'accionariat del Girona Futbol Club, les penyes conclouen que «esperem que la nova propietat encerti en els canvis que necessàriament cal fer, i sobretot estimin el Girona i el seu entorn».