Queden encara unes hores perquè el mercat d'estiu abaixi la seva persiana i els deures encara no estan del tot fets a Montilivi. Det fet, la jornada d'avui es preveu llarga i fins i tot podria arribar fins minuts abans de mitjanit, hora en què es tanca el període d'inscripcions d'estiu. No és la voluntat del director esportiu Quique Cárcel però la lentitud burocràtica i la complexitat d'algunes negociacions poden fer que toquin les dotze avui a Montilivi. Tres són les peces que manquen per completar la plantilla si bé una, la del davanter centre, està lligada. De fet, Michael Olunga fa uns dies que és a terres gironines a l'espera de formalitzar la seva contractació. Ahir a la nit, els advocats del club encara treballaven per accelerar l'operació però la diferència horària amb la Xina va ajornar-la fins avui. És a dir, que d'avui no passarà que Olunga sigui blanc-i-vermell. Fins i tot podria ser presentat aquesta mateixa tarda. Més feina hi haurà amb el migcentre i el carriler, amb els quals les negociacions no estan tan madures.

Cárcel també buscava un migcampista que pogués actuar de central. D'entre tots els candidats, n'hi ha un que és el més ben posicionat per vestir la samarreta blanc-i-vermella. Es tracta de David Timor, amb passat a Montilivi (el curs 2013/14) i actualment al Leganés. L'operació ja fa uns dies que s'ha anat treballant i el Girona confia desencallar-la avui. Timor, camí dels 28 anys (els compleix aquest mes d'octubre), té contracte amb el Leganés fins al 30 de juny del 2018. Li queda, per tant, només aquesta temporada. El de Carcaixent, en un principi, veu amb bons ulls quedar-se a Butarque i per això ha demanat al club madrileny la seva renovació. Però per si de cas, es guarda un roc a la faixa i també contempla una hipotètica sortida. És aquí on apareix el Girona, que ha preguntat per la seva situació i fins i tot li ha posat una proposta al damunt de la taula. En un principi, hi hauria un acord entre el jugador i el club de Montilivi per tornar a creuar els seus camins. L'entesa seria per les tres properes temporades. Caldrà veure, però, com s'hi posa el Leganés: Timor pot comptar més o menys per al tècnic, Asier Garitano, però és un futbolista amb contracte i no el deixaran marxar així com així. Ara mateix, el futbolista estaria intentant forçant la màquina; si no el renoven, que sembla que va per aquí la cosa, hauria demanat sortir de manera gratuïta per venir a Girona.

De fitxar, hi encetaria així la seva segona etapa. Va jugar-hi 36 partits de Lliga el curs 2013/14, marcant 7 gols. Té experiènicia a Primera, una categoria que havia tastat fa uns anys amb l'Osasuna (41 partits) i ara amb el Leganés (24 participacions). Actua al mig del camp però també pot fer de central; és alt i amb certa envergadura, té un molt bon xut de llarga distància i té facilitat per veure porteria.

Lligat Olunga i amb els deures avançats a l'hora d'incorporar un migcampista que pugui fer de central (Timor), l'última peça que faltaria per completar el trencaclosques és la d'un carriler per banda dreta. Peça, cal dir-ho, que la direcció esportiva està mirant de trobar com sigui. Ja fa dies que Cárcel explicava que, entre les voluntats, hi havia la d'apuntalar més les bandes. L'esquerra, amb Aday, Mojica i Planas, sembla coberta. Però no pas l'altre costat. A dia d'avui, Machín només disposa de Maffeo per ocupar aquest rol amb garanties tot i que Aday hi pot actuar. El tècnic sorià ja ha recordat moltes vegades que la posició de carriler és de molt de desgast i que els jugadors se solen lesionar. Per aquest motiu, desitja tenir cinc futbolistes específics per les dues bandes.