Amb la maleta a punt per marxar de vacances ben lluny, Quique Cárcel feia ahir la seva última roda de premsa abans d'aixecar el peu de l'accelerador. No ha deixat de treballar durant els últims mesos, intentant confeccionar la plantilla el més competitiva possible, i deia estar «supersatisfet» amb el resultat final. Això sí, no va amagar en cap moment que no ha estat gens fàcil, ja sigui a l'hora de fitxar o quan li ha tocat obrir la porta de sortida.

Un estiu «difícil», deia. «Molt dur», afegia. Per culpa d'un «mercat» molt més agressiu que no pas el de Segona A, però sobretot pel paper que ha hagut d'adoptar en algunes ocasions. «Ha estat dur haver de fer fora jugadors que havien dut l'equips fins aquí. He volgut ser el més just possible i no deixar passar el temps. Des del primer dia vaig ser clar dient les coses com són, però això no amaga que no sigui difícil encarar situacions com aquestes», revelava.

Amb un grapat de baixes i una quinzena de cares noves, Cárcel està «supercontent amb la plantilla». Tot, després de fer-ho «el millor possible», en un «mercat molt difícil». L'experiència, li ha servit «per aprendre molt», una cosa que, com bé confessava, «m'agrada». «Tenim arguments per lluitar per la salvació», afegia. Veient com ha quedat l'equip i lamentant no haver pogut trobar una peça per complementar el carril dret, assegurava que hi ha «prou arguments per mantenir la categoria». Per a Cárcel, el club ha fet «un creixement brutal» en tots els sentits; un d'ells, al vestidor. Considera que a la Primera Divisió «cal estar molt preparat» per competir contra autèntiques «bèsties» i que, veient el grup, «no sobrarà ningú d'aquesta plantilla. Hi ha moltíssima competència i molta igualtat. Tothom ens serà útil al llarg de la temporada». També Eloi i Ramalho, qui encetaven l'estiu amb un interrogant al damunt del clatell però que finalment han aconseguit quedar-se. «Han treballat molt bé i ens poden aportar moltíssimes coses encara. Estem contents que continuïn amb nosaltres».

Se li va preguntar també per la possibilitat de, un cop tancada la plantilla, posar-se a renovar algun dels jugadors que acaben contracte les properes temporades. «És molt aviat per mirar aquestes coses. Però de mica en mica ens hi posarem i revisarem les situacions de cada futbolista. M'agrada que tots estiguin tranquils, que se sentin a gust i treballin sense l'angoixa de veure que se'ls acaba el contracte. Era claríssim que Pere Pons s'havia de renovar per qui és i el que ens està donant; Portu també perquè és un futbolista que estic convençut que creixerà molt a Primera. A partir d'aquí també hi ha d'altres noms amb els quals anirem treballant properament», va analitzar.