El Girona, de la Primera Divisió, i el Ripoll, que milita a Tercera Catalana, han protagonitzat un duel solidari amb una clara diferència de categories que s'ha fet evident des del xiulet inicial. En un ambient absolutament festiu, els blanc-i-vermells han signat una golejada sense discussió en què hi ha contribuït Michael Olunga, un dels últims fitxatges d'aquest estiu que avui ha disputat els seus primers minuts.

En el partit de la inclusió social, el menys important de tot potser era el futbol. Tot i això, Pablo Machín s'ho ha pres com un bon test per calibrar forces després d'un cap de setmana sense competició. Tret del porter noruec Haug, fitxat uns dies enrere per reforçar el filial, la resta de l'onze ha estat prou competitiu, amb uns quants titulars habituals al damunt de la gespa. La diferència abismal ha estat evident des del primer fins a l'últim minut. Les ocasions no han fet altra cosa que caure a favor del bàndol visitant, que ha deixat el matx vist per sentència ja al primer acte.

La primera ha estat per Bernardo, amb un xut amb molta intenció des de fora de l'àrea que ha aprofitat els nervis del porter Jaume per acabar amb la pilota al pal. Poc després, al minut 8, l'oportunitat ha estat per a Douglas Luiz. El brasiler ha engaltat una bona centrada des de la dreta però ha enviat la rematada per damunt del travesser. Ha estat l'acció prèvia al 0-1. Planas ha iniciat la jugada, tallant un atac dels locals. L'ha cedit per Kayode, qui ha centrat al segon pal cap a Portu. La seva rematada l'ha rebutjat un defensor i l'ha collit Planas, incorporat a l'atac. El lateral ha enganyat Jaume amb un xut que l'ha agafat a contrapeu, suficient per anotar el primer dels blanc-i-vermells.

No hi havia treva i el Girona ha seguit a la seva, atacant sense descans. Al quart d'hora, Jaume ha atrapat un cop de cap de Ramalho i poc després, dues oportunitats per a Borja: una centrada amb molta intenció ha marxat fora per ben poc al 20 i al 24, el seu remat ha picat amb el pal quan ja es cantava gol. De nou, Jaume ha pogut evitar el 0-2 davant Kayode uns instants més tard, però ja no ha pogut fer res al minut 26 davant l'atacant nigerià, qui aquest cop sí que ha estat més encertat.

El primer i únic xic del Ripoll no ha arribat fins al minut 38, quan el veterà Iván Díaz ha provat de sorprendre Haug des de fora de l'àrea però el noruec, molt ben col·locat, s'ha fet amb l'esfèrica amb molta seguretat. La resposta ha tornat a ser letal. El Girona ha tingut el tercer al 40, en un cop de cap de Kayode a centrada de Planas que ha refusat Jaume. Sí que ha arribat el gol al llindar del descans, en una ràpida transició finiquitada per Portu amb un xut creuat dins de l'àrea.

De cares al segon temps, Machín ha canviat gairebé de dalt a baix l'equip, donant entrada a Michael Olunga, un dels últims fitxatges. Curiosament, l'africà ha estat a punt d'estrenar-se als 24 segons de la represa però després de burlar el porter Jaume, s'ha trobat massa forçat per rematar i ha enviat la pilota al lateral de la xarxa. Més protagonisme per a Olunga uns minuts més tard, quan ha iniciat una acció que ha acabat amb un gol anul·lat a Pere Pons per fora de joc.

Haug, molt atent, ha sortit a peus d'un davanter en una de les poquíssimes arribades del Ripoll. I a l'altre camp, fantasia de Marlos Moreno, que ha signat la millor jugada des que vesteix la samarreta del Girona inventant-se una centrada cap al cor de la gran per Aday. Allà, el de Sentmenat ha anotat el 0-4 al quart d'hora.

Després d'aquest parèntesi, més Olunga: al 65, rematada de cap que s'ha perdut per damunt del travesser. Al 67, xut horrorós amb l'esquerra que ha marxat fora. I a la tercera, la vençuda. Per partida doble, a més. Dos xuts consecutius amb l'esquerra, un més col·locat i l'altre una fuetada sense pietat, han servit perquè l'africà marqui els seus primers gols amb la samarreta blanc-i-vermella. Marlos s'ha afegit a la festa sense temps per descansar, fent pujar el 0-7 després de deixar assegut un defensor. El vuitè ha estat obra de Mojica, que s'ha permès rematar a porteria sense mirar.

Entre tot aquest allau de joc i gols, el Ripoll també ha dit la seva. Iván Díaz, el futbolista amb més classe dels locals, ha provat els reflexos de Lizak, que acabava d'entrar, en un bon llençament de falta que el porter ha refusat a córner.

No ha arribat el novè perquè el porter Óscar ha realitzat una brillant intervenció al minut 85, i perquè just després Olunga no ha estat del tot encertat després d'una bona assistència de Mojica.

Ripoll: Jaume, Gerard Romero, Joseph, Ion, Juan David, Iván Díaz, Sergio Sosa, Reyes, Fede Rodríguez, Teo i Barrios. També van jugar: Héctor Francisco, Campos, Regaño, Óscar, Bellón, Medina.

Girona: Haug, Portu, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Carles Planas, Granell, Douglas Luiz, Eloi Amagat, Borja García i Kayode. També van jugar: Andrés Romero, Pere Pons, Aleix Garcia, Mojica, Aday, Boulaya, Marlos, Olunga, Lizak.

Gols: 0-1, Planas (min. 9). 0-2, Kayode (min. 26). 0-3, Portu (min. 44). 0-4, Aday (min. 60). 0-5, Olunga (min. 70). 0-6, Olunga (min. 72). 0-7, Marlos (min. 73). 0-8, Mojica (min. 76).

Àrbitre: Oriol Jarit Mesa. Sense amonestacions.

Estadi: Camp d'Esports Municipal de Ripoll. Poc menys d'un miler d'espectadors.