Diu el tòpic, en situacions així, que el menys important és el resultat. Que si guanya un o l'altre, si hi ha més o menys gols, és secundari. Cal quedar-se amb el rerefons, i aquest no era cap altre que fer d'un partit de futbol un gest solidari. Ben poc temps després dels atemptats que van fer trontollar tot Catalunya i que indirectament van afectar Ripoll, el Girona jugava ahir a la tarda un matx amistós en aquesta localitat. Amb prop d'un miler d'espectadors a les graderies del Camp Municipal d'Esports i una recaptació de més de 10.000 euros, la gent del poble va poder gaudir d'un equip de Primera. Una festa per als locals, un entrenament per als visitants, que diumenge juguen a San Mamés i que ahir tornaven després de dos dies de descans. Al final, un 0-8 sense discussió, el dia que Olunga s'estrenava: jugant i també marcant.

«Objectiu complert», deia Machín poc després del xiulet final. «Hem fet un partit seriós, ens hem trobat còmodes amb la pilota, els davanters han marcat i no s'ha lesionat ningú». Aquest era el seu diagnòstic. Encertat, perquè just això és el que havia passat. Sense ganes de fer invents ni de presentar-se amb cap dels seus filials a Ripoll, el tècnic va fer jugar als futbolistes de la primera plantilla. Només la porteria va grinyolar, en aquest sentit: el noruec Haug i el polonès Lizak van situar-se sota pals al llarg dels 90 minuts. Cap d'ells va encaixar ni un sol gol. Van tenir ben poca feina, però quan els va tocar aparèixer, van respondre. Haug va atrapar un xut col·locat d'Iván Díaz al 36, mentre que al segon temps, Lizak també evitava el gol de l'experimentat migcampista en un xut de falta.

Va fer el que va poder l'equip que entrena Jorge Coihuín, ara a Tercera Catalana. Va aguantar el tipus al primer temps i es va acabar ensorrant a partir de l'hora de joc. La diferència física i de qualitat es va anar eixamplant amb el pas dels minuts i això ho va aprofitar el Girona per anar ampliant el marcador, sobretot al segon acte. Abans del descans, moltes ocasions i tres gols. Planas obria la llauna al minut 9 culminant un contracop, Kayode feia el 0-2 en la seva primera diana en clau blanc-i-vermella i Portu s'encarregava del tercer just abans d'enfilar cap als vestidors.

Dominadors al primer acte, els gironins van ser una autèntica piconadora a la represa, ja amb Michael Olunga al damunt de la gespa. Precisament el davanter, en el seu debut, va veure porteria. I per partida doble. Ell va fer pujar el 0-5 i el 0-6 al marcador. Poc abans, Aday havia anotat el quart, culminant una parabòlica assistència de Marlos Moreno des de la banda esquerra. Queien els gols i l'espectador gairebé no tenia temps per reaccionar. A l'exhibició de potència d'Olunga va seguir el 0-7, aquest cop obra de Marlos. El colombià, després d'asseure un defensor, va batre el porter sense pensar-s'ho dues vegades. Va tancar la golejada Johan Mojica, qui es va permetre el luxe de xutar sense mirar cap a porteria. I si el novè no va caure, va ser perquè Olunga va tenir el punt de mira desviat i per una brillant intervenció del porter Óscar, a ben poc del final.