Un Montilivi amb capacitat per a 25.000 o 30.000 espectadors; un estadi amb serveis d'alt nivell (botiga, restauració, oficines modernes per al club...); una ciutat esportiva amb sis camps d'entrenaments perquè «els futbolistes joves no pensin a marxar a Barcelona o Anglaterra»; un futbol de primer nivell «obert a tota la gent de la Bisbal, Palafrugell o d'on sigui que segur que volen venir»; un creixement fubolístics com el que van viure «ciutats com Vila-real o Vitòria».

Els nous propietaris del Girona visualitzen un projecte a llarg termini, més enllà de l'històric debut a Primera Divisió d'enguany, i sempre parlant d'avançar «de la mà de les institucions i la societat gironines», Ferran Soriano, director executiu de City Football Group, i Pere Guardiola, propietari de Girona Football Group, no amaguen la seva ambició a l'hora de dibuixar el Girona d'un futur que ja treu el cap per la cantonada. El primer que posen sobre la taula Soriano i Guardiola és la necessitat d'arribar a un acord amb l'Ajuntament de Gironaper un llarg temps.

Cinquanta anys seria un període en què es trobarien «còmodes» per endegar un procés global de millora de l'estadi. «Necessitem un estadi de Primera Divisió on la gent vingui a veure partits de màxim nivell amb totes les comoditats, i l'actual no ho és», assegura Ferran Soriano, que està convençut que «d'aquí a uns anys, no sé si cinc o deu, Montilivi tindrà un capacitat de 20.000, 25.0000 o 30.000 espectadors».

Ferran Soriano i Pere Guardiola varen explicar ahir al migdia les línies mestres del seu projecte per al Girona en una trobada amb els mitjans de comunicació gironins al PGA Catalunya de Caldes Malavella. Ara com ara, les dues empreses es reparteixen el 88% del capital social del Girona, però tenen tancat un acord de compra amb Josep Delgado pel 8% que encara manté l'empresari de Sarrià de Ter i també han fet pública la seva voluntat de cobrir l'actual ampliació que acaba el proper 2 d'octubre.

Entre una cosa i l'altra, les dues empreses acabaran controlant el 98% de la societat. Dues persones de cada empresa formaran el consell executiu, però, el dia a dia del club, continuarà igual com fins ara. Soriano viu a Manchester, on hi ha la seu del City Football Group, i Pere Guardiola viu a Londres, varen deixar clar ahir la seva confiança en Delfí Geli (president), Ignasi Mas-Bagà (director general) i Quique Cárcel (director esportiu) per encarregar-se de la gestió del club, en el qual cap dels dos tindrà funcions executives. «Però està clar que quan ets propietari sempre vols que tot vagi el millor possible i estàs pendent de com va tot», va detallar Pere Guardiola, que també ha reiterat la seva confiança en Pablo Machín: «Ell ha portat el Girona fins aquí, s'ha renovat i fitxat jugadors pensant en ells i estem contents en veure com està jugant l'equip i amb els quatre de nou punts que s'han fet fins ara».

El repartiment accionarial

Un cop passat el 2 d'octubre, data límit en quèe els actuals accionites poden acudir a l'ampliació de capital, els nous propietaris controlaran, sempre a parts iguals, entre el 96 i el 98% del capital social de la societat anòmina esportiva. El més probable és que sigui el 98% perquè cap dels petits accionistes decideixi invertir en aquesta nova ampliació. Els petits accionistes, al voltant d'un miler segons Mas-Bagà, han anat veient com les seves accions anaven perdent valor des de d'aquells 500 euros inicials després de les sucessives ampliacions, però «són gent important per a la història del club i estem mirant de fer un reconeixement a la seva aportació». +

D'altra banda, el repartiment a parts igual de la propietat entre City Football Group i Pere Guardiola evita el perill, teòric, que la FIFA Un assumpte a a que els mitjans anglesos han donat diverses voltes aquest estiu quan es va saber que el club de Manchester es convertiria en un dels nous propietaris del Girona.

«Primer de tot, si el Girona es classifica en un futur per jugar a Europa el primer que haurem de fer és un sopar per celebrar-ho i, després, la realitat és que la norma és interpetrable perquè diu que no poden coincidir en la mateixa competició dos clubs "controlats" pel mateix propietari i aquest terme (controlats) és prou indefinit. Per exemple, el RED Bull Salzburg i el RED Bull Leizpiz juguen aquest any a la Lliga de Campions sense cap problema» va desgranar Ferran Soriano que, també, va voler deixar clar que les cessions de jugadors del Manchester City al Girona no es poden considerar «dopatge financer» tal com va insinuar la setmana passada el president de La Liga, Javier Tebas. «El cent per cent dels salaris dels jugadors cedits pel Manchester City els paga el Girona; ho podríem haver fet d'una altra manera com sovint es fa en el món del futbol però ho hem fet així i no hi pot haver cap mena de suspicàcia sobre l'ètica», va detallar el director general de City Football Group, que ja ha parlat personalment del tema amb Tebas.

Ciutat esportiva imprescidible

Ferran Soriano i Pere Guardiola tenen una notable preocupació per Montilivi, però, el seu capteniment a aconseguir que el Girona disposi d'una ciutat esportiva no és menys important. «Difícilment trobaríem un altre equip de Segona que hagi entrenat aquests últims anys amb els problemes i canvis de lloc del Girona, tenir una ciutat esportiva és vital per al club i fa temps que estem treballant en diferents opcions tot i que els procediments urbanístics no són mai ràpids», va explicar Ferran Soriano, mentre que Guardiola va insistir que «tenim uns bons camps d'entrenament és clau també per a la captació tant de jugadors del primer equip com a la base on els futbolistes joves han de veure que no necessiten anar a Barcelona o a Anglaterra perquè el que els poden oferir allà ja ho troben aquí» L'opció de fer la ciutat esportiva al PGA Catalunya de Caldes és manté oberta, agraden molt les instal·lacions complementàries que hi ha, però hi ha diferents opcions a altres pobles a tocar de Girona. L'ideal seria que la Ciutat Esportiva tingués sis camps d'entrenament.