En bàsquet és habitual veure desenllaços de partits canviar radicalment als últims segons i decidir-se fins i tot en dècimes. En futbol, però, això ja costa més de veure. De gols als darrers minuts i en l'afegit sí que n'hi ha a cabassos però al darrer segon és quelcom poc freqüent. En qüestió de deu dies, tanmateix, el Girona ha vist com li clavaven -o es deixaven clavar- una garrotada en el darrer segon en els partits contra el Betis (2-2) i l'Alabès (2-3). Dos partits que es tenien guanyats -el de l'Alabès, empatat com a mal menor- però que en la darrera acció del matx el rival va castigar els gironins quan fa més mal: amb un gol l'últim segon i l'àrbitre assenyalant el final sense poder centrar. La ràbia que va fer el 2-2 de Tello al Villamarín es va convertir en cara de babau el dia de l'Alabès després que els bascos capgiressins un 2-0 en vint minuts i fessin el 2-3 a l'última jugada. Dues accions que han costat com a mínim tres punts i que, sumades a les lesions de Bernardo i Muniesa, han canviat l'estat d'ànim de l'entorn. La situació no és negra però la realitat és que els rivals de baix es comencen a espavilar i el Girona veu com els confortables 10 punts que tenia respecte al descens fa quinze dies es poden reduir a la meitat en cas de derrota avui. L'objectiu i la clara intenció dels homes de Pablo Machín és que això no passi i la ratlla es mantingui als 7 i amb aquesta consigna intentaran avui a Cornellà-El Prat aconseguir un resultat positiu que torni la calma a l'entorn. No serà fàcil perquè per molt que l'Espanyol no passi pel seu millor moment, té jugadors que marquen diferències i el Girona es presenta al partit sense els seus tres centrals titulars, Bernardo, Muniesa i Alcalá. A més a més, tampoc seran aquest vespre a Cornellà Eloi Amagat i Kayode, encara lesionats, ni Farid Boulaya, l'únic home descartat per decisió tècnica.

Juanpe i Ramalho seran titulars indiscutibles avui encara que arrosseguin molèsties. El gran dubte a l'onze titular de Machín aquesta nit és saber qui serà el tercer central. Uns quants homes opositen al lloc, David Timor, Carles Planas i Pablo Maffeo, però sembla que és el de Carcaixent el que surt amb més possibilitats de fer-ho. El fet que Planas s'estigui entrenant encara amb màscara protectora degut a la fractura dels ossos del nas que es va fer al camp del Llevant li resta alguna opció. Machín fins i tot va posar sobre la taula l'alternativa Maffeo, tot i que això suposaria deixar sense recanvis purs per als carrils a la banqueta. Pocs més canvis s'esperen a l'onze titular avui a terres barcelonines. Un dels que hi podria haver és a la porteria i no seria de descartar que Machín apostés per Gorka Iraizoz després de sis jornades en què Bounou ha estat el titular. Al mig del camp, Pere Pons i Granell tenen el lloc garantit com Borja García i Portu a la mitja punta i Stuani en punta d'atac. L'altre dubte és saber qui serà l'escollit al carril esquerre, si Mojica o Aday Benítez.

Per part de l'Espanyol, Quique Sánchez Flores només té la baixa per lesió de Sergio García i podrà comptar finalment amb David López després que el comitè de competició li retirés la groga que va veure a Eibar. El tècnic madrileny va deixar fora de la llista de convocats Melendo i Naldo per fer-hi entrar Óscar Duarte i Hernán Pérez. En principi, Jurado començarà a la dreta i Baptistao i Gerard Moreno estaran en punta.