De ben segur que Abelardo Fernández mai oblidarà el dia que va debutar com a entrenador de l´Alabès. Ara fa just una volta, i amb l´equip enfonsat a la classificació, l´asturià s´estrenava. Ho feia a Montilivi, amb un munt de baixes i contra un Girona que estava signant una notable temporada tot i tractar-se d´un nouvingut a la màxima categoria. El marcador registrava un 2-0 quan quedaven 20 minuts; tot i això, un hat-trick d´Ibai Gómez acabaria donant la victòria als visitants, que des d´aquell dia no han fet altra cosa que pujar com l´escuma. Fins avui, que estan a només un triomf de segellar, de manera virtual, la permanència a Primera. «A Montilivi va començar tot. Aquell dia va ser molt important, per la victòria, però sobretot per com es va produir. Va ser una injecció de moral bastant gran», rememorava ahir el mateix Abelardo, durant la roda de premsa prèvia al duel d´aquest vespre a Mendizorrotza.

Ara, una volta després, l´Alabès viu una realitat ben diferent. «El rendiment que ha aconseguit l´equip no crec que sigui real. Sumar 32 punts en 19 jornades no és lògic. Va ser tot un repte entrenar aquest club. Pensava que podia sortir d´aquesta situació i crec que, si tot va bé, ho aconseguirem abans del que m´esperava», reflexionava. Això, abans d´entrar de ple en la cita d´avui. «Algun canvi sí que faré, però intentaré fer jugar el millor onze possible. Crec que hem tingut quatre dies per recuperar-nos i el vestidor està bé», explicava, tot recordant que «si guanyem estarem virtualment salvats».

Necessita, això sí, desfer-se d´un Girona que arriba immers en una mala ratxa de resultats, però decidit a seguir sumant per intentar alimentar les seves opcions de jugar l´Europa League el curs vinent. Segons Abelardo, els blanc-i-vermells estan «fent una grandíssima temporada. Tal com està l´equip, té encara moltíssimes opcions de lluitar per Europa. El seu curs és de matrícula d´honor, amb un entrenador que ja fa molts anys que està complint tots aquells objectius que es proposa». I com fan d´altres entrenadors, per no dir la majoria, va subratllar el ja famós 3-5-2 dels gironins. «Té un sistema molt definit i peculiar, però que el sap dur a terme a la perfecció», deia. Tot, per rematar-ho sense embuts: «El Girona és un dels equips revelació d´aquesta Lliga».