Deien del mític Johan Cruyff que tenia una flor allà on l'esquena perd el seu nom. Però Pablo Machín no està massa lluny de comptar amb aquesta mateixa fortuna.

Per segon cop en l'actual campionat de Lliga, el sorià va tornar a fer set canvis en l'onze inicial. I amb un plus de risc molt elevat en el dia d'ahir, ja que jugadors com Alcalá, Muniesa, Timor i Olunga feia molts partits que no jugaven o bé havien aparegut ben poc en les últimes jornades. Malgrat això, individual i col·lectivament, l'equip va tornar a competir al màxim nivell. Aixecant-se de nou de manera més que meritòria tenint en compte que venia d'acumular un sol punt dels últims dotze possibles.

I no va ser senzill fer-ho perquè l'Alabès, embranzit per la bona dinàmica dels últims partits, i qui sap si també veien les cares noves que Machín havia col·locat en el seu onze, va sortir a donar una estocada ben aviat. Cosa que no va aconseguir per les meritòries aturades de Yassine Bounou.

Amb el triomf d'ahir, el Girona es torna a col·locar de ple en una lluita europea que mai ha oblidat però que s'hauria escapat de manera força clara si no s'haguessin sumat els tres punts. I ara tocarà tornar-ho a refrendar aquest diumenge en el duel català contra l'Espanyol. Un partit en el qual Machín té un bon marrón al davant. El tècnic haurà de decidir si torna a comptar amb l'equip habitual o bé dona continuïtat a l'alt rendiment que ahir van donar molts homes de la segona unitat.

Tornant a l'actuació d'ahir, caldria no passar per alt la tornada de Pedro Alcalá després de set mesos d'inactivitat. O el que és el mateix, de 25 partits seguits sense jugar. O també el rendiment donat per Marc Muniesa, que havia jugat un únic enfrontament de les darreres 18 jornades. Dos casos similars, els de Timor i Olunga, sense pràcticament minuts en els últims tres mesos.

I una cosa que no hauria de passar inadvertida; de nou el bon rendiment de Juanpe. Malgrat que l'entrada de Muniesa el va traslladar a la dreta de la defensa. Però el canari continua demostrant que és un autèntic valor i que sempre és fiable jugui al lloc que jugui.