L'Espanyol va anunciar ahir al vespre el cessament de l'entrenador del primer equip, Quique Sánchez Flores, i del director esportiu, Jordi Lardín. A només un dia de jugar demà a Montilivi, el fins ara tècnic del filial blanc-i-blau, David Gallego, es fa càrrec de dirigir el primer equip mentre que el director general esportiu Òscar Perarnau es farà càrrec de les funcions de Lardín. Perarnau, el vicepresident García Pont i el nou entrenador David Gallego compareixeran avui en roda de premsa, després de l'entrenament. Una sessió de treball que ja haurà dirigit Gallego que, precisament, demà també tenia partit a terres gironines, en aquest cas de Tercera Divisió al camp del Figueres dirigint l´Espanyol B. Ara canviarà Vilatenim per Montilivi.

Els mals resultats de l'equip, relativament a prop del descens, han precipitat la decisió del club. Sánchez Flores va arribar a l'Espanyol a l'estiu de 2016 i va signar un contracte per a les següents tres temporades. Així que va arribar, el seu equip va aconseguir la Supercopa de Catalunya, després de derrotar el Barcelona (1-0), i a poc a poc l'equip blanc-i-blau es va anar recuperant en la competició domèstica. Després d'un inici dubitatiu, l'Espanyol va aconseguir afermar-se a la part mitjana de la taula i va acabar en vuitena posició, el seu millor resultat des de la campanya 2010-11. No obstant això, en la present temporada l'equip blanc-i-blau no ha tingut regularitat i ha perdut bona part de les seves senyes d'identitat en el joc, cosa que l'ha portat a sumar només un dels últims quinze punts.

Sánchez Flores (Madrid, 1965), després de finalitzar la seva carrera esportiva, va iniciar la seva trajectòria com a tècnic al capdavant del Getafe (2004-05), posteriorment va fitxar pel València, on va ser destituït al començament de la temporada 2007-08. El seu pas següent va ser cap a Portugal per entrenar al Benfica, equip que va dirigir fins al juny del 2009. A l'octubre de 2009, l'Atlètic de Madrid el va contractar en substitució d'Abel Resino i va aconseguir el títol de la Lliga Europa després de der­rotar el Fulham (2-1). Al final de la temporada 2010-11 va abandonar el conjunt matalasser i va signar per l'Al-Ahli FC de Dubai, on va ser fins al 2013 per fitxar per l'Al-Ain FC també de Dubai, club que va entrenar durant sis mesos. Va tornar a Espanya per dirigir novament el Getafe al gener del 2015, però un mes després va abandonar el càrrec i a l'estiu d'aquell any va fitxar pel Watford anglès, que acabava d'ascendir a la Premier.