«Si tenim opcions de ser a Europa a tres partits per al final és perquè ho hem fet magníficament bé anteriorment i ara volem la cirereta del pastís». Així d´ambiciós es mostrava Pablo Machín ahir abans del partit contra l´Eibar. De ben segur que, com tothom, el tècnic sorià és conscient que per classificar-se per a l´Europa League farà falta guanyar els tres partits que resten però no vol que ningú es despisti fent números i mirant els següents rivals. «No parlaria de sumar 9 punts de 9 possibles sinó 3 de 3 contra l´Eibar», deia. Machín no vol mirar més enllà d´aquest migdia i per això considera que no és «cap avantatge» tenir un altre partit, contra el València a Montilivi la setmana que ve. El sorià veu el Sevilla com a favorit per quedar-se amb la setena plaça «per història, plantilla i institució». Tanmateix, no es resigna i anuncia que el Girona lluitarà fins al darrer segon per obtenir el premi europeu. «No hem estat treballant i lluitant durament fins ara per deixar-ho en safata de plata al Sevilla o al Getafe», deia.

Pel que fa al partit, Machín nega que hi hagi «ànims de revenja» al vestidor per la repassada de la primera volta a Ipurua (4-1) i confia fer valer el factor local. «Va ser un dels nostres pitjors partits de la temporada. Amb el que vam fer allà serà impossible doblegar un rival molt intens que no dona cap pilota per perduda i que se´t menja al teu camp. Tenen un estil de joc molt adquirit i són un dels equips que més pilotes pengen a l´olla», detallava. Per contrarestar-los, necessitarem estar al nostre millor nivell». En aquest sentit, el sorià recordava que a l´estiu, l´Eibar era un dels clubs amb els quals el Girona es podia «emmirallar». «Dèiem que l´Eibar o el Leganés eren miralls per a nosaltres. Ara els tenim per darrere a la classificació i això vol dir que hem estat regulars i estem fent una gran temporada». Machín té clar que tot i encadenar dues derrotes consecutives a Montilivi contra Betis (0-1) i Espanyol (0-2), el Girona no ha de variar la seva línia de joc. «Si juguem com ho hem fet els dos últims partits tindrem moltes possibilitats de guanyar», deia.

Un repte a l´abast de pocs

Machín no es veu capaç de dir quin pot haver estat el motiu que hagi dut el Girona a abaixar el pistó les darreres setmanes en què ha sumat tan sols 5 dels últims 21 punts en joc. «Ho desconec. Alguns diran el cansament, d´altres la desmotivació, d´altres que els rivals premen l´accelerador.... Tenim un bon coixí. No sé si hem abaixat una mica nosaltres però potser sí que amb el nostre màxim nivell en partits concrets no n´hem fet prou per guanyar». En aquesta mateixa línia, Machín subratllava el valor del que té a l´abast el Girona en aquestes tres darreres jornades de Lliga que resten. «Ara la motivació que intento inculcar, al marge de la professionalitat dels jugadors, és que tenim l´oportunitat d´aconseguir una cosa que pocs futbolistes d´aquesta plantilla han fet i pocs d´altres equips podran fer», reflexionava.

En aquest sentit, el de Gómara feia una crida a l´afició perquè acompanyi l´equip en aquest partit tan important. «És la nostra obligació guanyar. Tenim ganes de tornar a notar la sensació de guanyar a casa davant la nostra afició. Segur que com ha fet sempre ens donarà un plus per ajudar-nos a guanyar el partit».