Pablo Maffeo és un dels futbolistes amb més projecció que actualment vesteixen la samarreta del Girona. Tot just encara la recta final de la seva tercera cessió consecutiva a Montilivi, on s'ha fet un nom com a futbolista, anant de menys a més i meravellant en l'any de la seva estrena a Primera. Aquest curs, 31 partits a la Lliga, 30 d'ells sortint a l'onze titular, i actuacions per al record com el marcatge a l'home a Leo Messi que va anul·lar l'argentí en el 0-3 del Barça a l'estadi de la primera volta. Tots aquests números no han passat per alt al panorama internacional, fins al punt que Maffeo i el Manchester City, club que el té en propietat, ja han rebut alguna proposta interessant.

El canal alemany d'Eurosport informava ahir que l'Stuttgart ha presentat una oferta de 9 milions d'euros als citizens per fitxar Maffeo. El defensa català té contracte fins al 2019. D'aquesta manera, si Pep Guardiola no compta amb ell i el club anglès tampoc té la intenció de renovar-lo, el més probable és que vegi amb bons ulls treure'n diners. Aquest panorama complica, i molt, una hipotètica nova cessió del futbolista a Montilivi. Una possibilitat que la direcció esportiva del Girona es plantejava, ja que Maffeo és un jugador que encaixa i que entra en els plans de cara al futur més immediat.

El futur de Machín

Si el futur de Maffeo sembla més fora que no pas a dins del Girona, el de Pablo Machín continua del tot incert. Les negociacions per renovar el seu contracte, que acaba l'any que ve, estan aturades. Res, però, que preocupi a Montilivi. El president, Delfí Geli, va explicar la matinada d'ahir al programa El Larguero que tant ell com la resta de la cúpula directiva estan «tranquils» al respecte, tot revelant que l'oferta que el tècnic té al damunt de la taula és per la temporada que li queda i dues més. En cas d'acceptar-la, seria blanc-i-vermell fins al 2021.