Les llàgrimes de Pablo Maffeo a la banqueta ben bé després de ser substituït per Aday Benítez en el partit de dissabte passat contra el València eren simptomàtiques. Era el dia d'Eloi Amagat i el capità va ser el gran protagonista de la festa al final del partit, tanmateix, el del gironí no va ser l'únic comiat. Maffeo també sabia que estava jugant els seus últims minuts amb la samar­reta blanc-i-vermella i vet aquí l´emoció del moment i l´explicació de les llàgrimes. El defensa de Sant Joan Despí no tornarà la temporada que ve a Montilivi sinó que jugarà a la Bundesliga amb l'Stuttgart, amb qui ha signat un contracte fins al 2023. Així ho va confirmar ahir la seva agència de representació (Mediabase Sports) i el Girona. El conjunt alemany farà efectiu el pagament d´uns 10 milions d'euros al Manchester City, club propietari dels seus drets, pel traspàs del lateral. A més a més, els cititzen es reserven un 25% d'una futura venda del jugador i també una opció de recompra. Maffeo es desplaçarà a Stuttgart en els propers dies per sotmetre's a les revisions mèdiques pertinents, la qual cosa podria fer que no disputés la darrera jornada de Lliga amb el Girona al camp del Las Palmas.

Amb l'anunci del seu fitxatge per l'Stuttgart, Maffeo posa punt i final a la seva relació amb el Girona. Un idil·li que ha tingut tres etapes diferents i que va començar el gener del 2016, quan el barceloní tenia tot just 18 anys. Li va costar entrar a l'equip però va acabar participant i sent important com a carriler defensiu disputant 13 partits, 3 dels quals del play-off d'ascens contra Còrdova i Osasuna amb decepció inclosa. Amb una bona experiència acumulada després de la seva primera aventura lluny de l'acadèmia del City, que l´havia fitxat del planter de l´Espanyol amb 16 anys, Maffeo va tornar a Anglaterra aquell estiu. Va fer la pretemporada amb el primer equip del City i fins i tot va estrenar-se a les ordres de Josep Guardiola tant a la Premier com a la Champions (2 partits). Tot i això, al mercat d'hivern (gener 2017) va tornar a Montilivi per continuar creixent i viure, aquest cop sí, l'ascens a Primera Divisió. Va venir juntament amb un altre jove carriler també cedit pel City, esquerrà en el seu cas, com Angeliño, que no va arribar ni a debutar perquè veient que no tindria prou minuts va demanar sortir.

Maffeo, en canvi, sí que va tenir minuts, presència i continuïtat aprofitant una lesió de Miguel Ángel Cifuentes. Tot i tenir només 20 anys, Maffeo va tornar més fet i amb més ofici i va demostrar-ho sobre la gespa. De fet, un gol seu al Nou Estadi de Tarragona hauria pogut suposar l'ascens a tres jornades per al final però el Nàstic va remuntar (3-1) i la festa es va demorar una setmana. El curs passat Maffeo va disputar un total de 14 partits.

Amb l'ascens a Primera Divisió, el defensa barceloní va ser un del paquet de cinc jugadors (juntament amb Douglas Luiz, Aleix Garcia, Larry Kayode i Marlos Moreno) que el City va enviar cap a Girona, repetint així cessió per tercera vegada. En la seva estrena a la màxima categoria, Maffeo ha tingut un protagonisme destacat sobretot a la primera volta disputant un total de 33 partits. A més a més, el seu bon paper a Montilivi li ha valgut per ser internacional sub-21. Maffeo va debutar amb el combinat que prepara Albert Celades a l´octubre en un partit contra Eslovàquia.

Maffeo no ha parat de créixer des que va arribar tímidament amb només 18 anys el gener del 2016. A l´estiu en farà 21 i els celebrarà com a jugador de l´Stuttgart, un històric del futbol europeu que està pendent de si participa o no a l´Europa League. Entrar-hi o no dependrà de si el Bayern guanya la Copa contra l´Eintracht de Frankfurt. «Vaig arribar molt jove, sent un nen. He madurat molt durant les tres etapes, que han sigut completament diferents», deia ahir el jugador en un missatge de comiat. Maffeo només tenia paraules d´agraïment cap a tothom. El barceloní parlava de les tres etapes que ha viscut al club. «A la primera no vaig jugar gaire però vaig descobrir què era el futbol i vaig créixer. La segona va ser millor i aquesta tercera ha estat la millor». Maffeo també va assegurar que se li fa «difícil» deixar el Girona. «He notat molt el suport de la gent i mai ho oblidaré. Des d´Alemanya seré un gironí més. M´emporto Girona al cor».