El Girona juga demà el seu últim partit de la temporada a Las Palmas. L'epíleg d'un curs històric en què els gironins s'han estrenat a Primera Divisió amb uns resultats molt per sobre del que tothom es podia imaginar: l'equip es va assegurar la permanència amb mesos d'antelació i fins a dues jornades del final ha lluitat per entrar a Europa. Una trajectòria que, però, no ha servit perquè, ara com ara, se sàpiga si Pablo Machin continuarà sent l´entrenador del Girona la temporada vinent, encara que el tècnic tingui un any més de contracte. «Podem tenir tranquil·litat perquè tinc una temporada més de contracte amb el Girona, encara que també és sabut que hi ha una opció de sortida pagant una indemnització que no és gaire elevada; i en el futbol no saps mai el que pot passar», va dir ahir Machín en una roda de premsa prèvia al partit de Las Palmas, en què no es va parlar gens de l´equip canari, i en què el tècnic va tornar a enviar la pilota de la seva renovació a sobre la teulada del club;: «La meva continuïtat depèn més del Girona que de mi».

Pablo Machín va deixar clar que «no» el molestava que les preguntes se centressin en el seu futur i no en el partit - «És normal que si arribem amb tots els deures fets es parli d´altres coses» - i, un cop entrat en matèria, va insistir en la mateixa postura que havia explicat dissabte després del partit contra el València: «Els terminis els marca el club, fins fa ben poc només hi havia una proposta i ara també hi ha una contraoferta dels meus representants; i el fet que hi sigui ja demostra la meva voluntat de continuar».

Fa uns dies, el Girona va fer arribar a Pablo Machín i el seu entorn una oferta per ampliar el contracte del tècnic fins al juny del 2021. Un projecte a llarg termini que Machín veu com un senyal que és valorat pel club, però el rellotge continua avançant i l´acord no arriba, en una mostra que les diferències entre les dues parts són més econòmiques que no pas de la duració del contracte o de model de gestió del primer equip. «Sempre he dit que em sento valorat, però també és cert que els meus amics em diuen que "és impossible que no et valorin després del que has fet", però el fet que el Girona m'hagi ofert un projecte a llarg termini és la millor prova que em valora molt», va reconèixer ahir Machín que, però, espera un nou pas endavant del club: «Crec que he posat el màxim per la meva banda i quan el club faci l´esforç que jo crec és l´adequat, dins sempre de les seves possibilitats, serem més a prop d´un acord que deixi satisfets les dues bandes».

Altres possibles destins

L'estiu serà molt mogut a les banquetes de Primera Divisió i, de moment, clubs com Sevilla, Celta, Espanyol, Athletic Club o Leganés encara no tenen definit qui els entrenarà la temporada vinent. El nom de Pablo Machín ha aparegut en moltes travesses per aterrar al Sánchez Pizjuán o a Balaídos entre d'altres, però ahir al Sorià no va voler concretar si cap d'aquests clubs li havia fet una oferta formal. «Jo no he de reconèixer res, però està clar que hi ha allò que es diu que si se´n parla deu ser per alguna cosa; i també que hi ha banquetes de Primera Divisió que encara no estan ocupades i sempre afalaga que pensin amb tu», va dir Machín que, de la mateixa manera, no va fer escarafalls a la possibilitat que el Girona hagi sondejat altres entrenadors per ocupar el seu lloc en cas que no acabés quedant-se a Montilivi: «Ho puc entendre, en el món del futbol es mira d´anar sempre dues passes endavant, i el club té el dret a mirar altres entrenadors tal com també fa amb els futbolistes que interessen».

Amb la temporada esgotant-se, el Girona, com la resta de clubs en un molt professionalitzat, necessita deixar enllestits aspectes del curs vinent en que el tècnic ha d'estar d'acord. I ahir Machín va confirmar que ell no s'ha desentès de la planificació. «Estem parlant d´aspectes com l´inici de la pretemporada, la quantitat de partits amistosos que seria bo jugar... Anar a Manchester no es pot preparar d´un dia per l´altre», va dir Machín, que va insistir que «sempre que el club m´ha preguntat, he donat la meva opinió». El Girona juga demà a Las Palmas, dimarts té un partit amistós a Figueres i després jugadors i tècnics començaran a marxar de vacances. Arribats a aquest punt seria necessari, o com mínim bo, que l´estira-i-arronsa entre Machín i el Girona ja s´hagués acabat.