El Girona començarà la pretemporada el 9 de juliol segons ha anunciat aquest migdia el director esportiu, Quique Cárcel. L'equip es posarà a treballar a les ordres d'Eusebio i marxarà a fer una estada a les instal·lacions del Manchester City entre el 18 i el 24 o el 25. Cárcel també ha explicat que estan tancant el calendari d'amistosos i ha confirmat que el City, per motius de calendari, no podrà repetir com a rival en el Torneig Costa Brava. "Estem buscant un equip d'entitat, la idea és jugar aquest darrer amistós la setmana abans que comenci la Lliga", ha explicat.

El director esportiu ha comparegut avui a la sala de premsa de Montilivi per valorar la situació un mes després del final de lliga i ara que ja ha tingut uns dies per començar a treballar colze a colze amb el nou entrenador, Eusebio Sacristán. La conclusió que s'ha pogut treure és que "serà un estiu llarg i que farà falta tenir paciència" i en aquest sentit ha deixat clar que una de les claus de l'estiu serà si hi ha o no vendes d'alguns dels jugadors més importants d'aquesta temporada. "Si hi ha vendes tens diners per començar a jugar", ha subratllat. Cárcel, sobre aquesta possible sortida de futbolistes, ha afegit que "a dia d'avui no tinc constància de cap oferta formal per la clàusula dels jugadors" i ha insistit que "m'agradaria que seguissin la majoria de jugadors i la meva idea és no posar-ho fàcil a que algú surti". Tot i això també ha deixat clar que "tots els clubs de Primera necessiten vendes, no ens sobren els diners". "Per tenir peces noves i bones, una venda seria positiva", ha manifestat, advertint que "el Mundial farà que tot vagi més lent del que voldríem".

Una de les operacions que sí que sembla que farà el Girona és la compra de Mojica al Rayo Vallecano per 5 milions. Quique Cárcel ha deixat clar que la voluntat és exercir l'opció de compra però també que el club "necessita uns dies més perquè estem parlant de molts diners, i fins a finals de mes no sabrem si s'haurà pogut concretar". El director esportiu ha advertit que "ens hem de preparar per a un any superdifícil. Hem de començar amb la màxima il.lusió i aquest missatge l'hem de tenir clar".

Quique Cárcel també ha parlat de les possibles cessions que arribin via City, explicant que "durant tota la temporada, cada setmana hem estat parlant amb ells de possibles situacions". En aquest sentit no ha amagat que ja ha presentat dues o tres peticions i que ara s'haurà de veure si el club anglès hi accedeix. També ha deixat clar que no es pot repetir un cas com el de Douglas Luiz: "només va jugar un partit de titular i això en una cessió no és gens positiu. Això no vol dir que el que vingui ho tingui tot garantit". D'altres temes que ha tocat Cárcel han estat les renovacions de Bounou i Borja García, que segons ell es podran tancar properament, i també ha confirmat que Alcaraz i Coris, que aquest curs han estat crèdits a l'Almeria i a l'Osasuna, faran la pretemporada. "Per l'any que ha fet, Alcaraz pot tenir opcions de quedar-se i en el cas de Coris, haurà de guanyar-se el lloc".