Tres acusats de fer-se enviar 2,5 quilos de cocaïna per paquet postal des de Colòmbia fins a Salt es van acusar ahir mútuament durant el judici que s'ha celebrat a l'Audiència de Girona. El destinatari del paquet, un colombià de 43 anys, Efrén R., va explicar que l'havien amenaçat perquè rebés l'enviament, però que no va atrevir-se a anar a la policia per por. Els altres dos acusats, una parella de Manresa, van assegurar no saber res de la tramesa, i han explicat que havien fet diverses trucades a l'empresa de serveis postals interessant-se pel paquet a petició d'Efrén. A l'hora de detenir el processat, els agents es van disfressar de missatgers.

El fiscal els acusa d'haver-se fet enviar els dos quilos i mig de cocaïna per avió des de Colòmbia fins a Salt, amagada dins sis caixes de trencaclosques de fusta. La Guàrdia Civil va descobrir la droga quan el paquet va arribar a l'aeroport de Barajas a mitjan gener de l'any passat i el van passar pels raigs X.

Els agents van fer un seguiment de la tramesa fins a lliurar-la a un habitatge del carrer Doctor Ferran de Salt el 24 de gener de 2007. Els agents de la Guàrdia Civil es van disfressar de missatgers i, al mateix replà, van poder detenir Efrén R, de nacionalitat colombiana. La investigació posterior els va portar fins a una parella de Manresa, Marco Enrique Q.V. -també colombià- i Mónica C.A., que també es troben encausats per aquests fets. Els tres processats s'enfronten a una demanda de 12 anys de presó i a pagar una multa de 745.799 euros.

Durant el judici que s'ha fet a l'Audiència de Girona, es van acusar entre ells. Segons Efrén R., durant la festa de Cap d'Any de 2007 a Manresa a casa de la parella, va conèixer una tercera persona a qui anomenaven El Cosí.

Aquest li va demanar de rebre un paquet postal que contenia aparells per muntar un locutori, amb la promesa que més endavant hi treballaria i que li avançaria diners per anar a visitar la seva família. Efrén R. va indicar que no havia deixat de rebre amenaces d'El Cosí-el qual no s'ha localitzat- i que la parella de Manresa el pressionava per saber si havia rebut la tramesa. Van explicar que El Cosí havia estat vivint a casa seva com a llogater durant uns mesos.

Durant la sessió del judici, el fiscal també va posar de manifest que la parella havia fet diverses trucades a l'empresa de missatgeria interessant-se pel lloc on es trobava el paquet. La processada Mónica C.A. va explicar que ho havia fet "a petició" d'Efrén, perquè li "mereixia confiança". "Mai hi hauria accedit, i molt menys hauria fet les trucades des del telèfon de casa si hagués sabut que el paquet contenia droga", va afegir.