El president del Consell General d'Agents Comercials de l'estat espanyol -Ignacio Manzano- va anunciar ahir la creació d'una escola d'agents comercials a Girona en el marc de la celebració del Dia de l'Agent Comercial que va celebrar-se ahir Fira de Girona. La nova escola, que s'obrirà d'aquí a pocs mesos, es posa en marxa gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell i el Col·legi d'Agents Comercials de Girona i Comarques.

El Dia de l'Agent Comercial va reunir més d'un centenar professionals així com una bona representació de col·legis de tot l'Estat espanyol i d'institucions gironines; entre d'altres han assistit als actes oficials els presidents del col·legis catalans, la regidora de promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Girona, Cristina Alsina, el president de la Llotja, Domènec Morera, i la directora de Fira de Girona, Anna Albar, entre d'altres.

Els actes van començar al migdia, amb l'hissament de la bandera col·legial que presideix el Dia de l'Agent Comercial a l'entrada del Palau Firal. Tot seguit els assistents van visitar l'estand de la entitat i van recórrer pel certamen. Durant un breu parlament, el president del col·legi gironí, Josep Burgas, va demanar "optimisme en temps de crisi perquè l'agent comercial és una de les professions més demandades per les empreses", però va destacar que la projecció dels agents "ara més que mai" requereix de formació continuada.

El president gironí també va informar de les actuacions que conjuntament amb el Consell Català de Col·legis d'Agents Comercials s'estan fent per millorar les condicions dels professionals autònoms i per incidir sobre el teixit empresarial en la contractació d'agents comercials col·legiats.

Els Col·legis d'Agents Comercials van ser creats per reial decret del Ministeri de Treball, Comerç i Indústria el 8 de gener de 1926 i el primer reglament oficial data del 24 de maig del mateix any. El Col·legi d'Agents Comercials de Girona, que ara presideix el figuerenc Josep Burgas, va ser fundat el 13 de maig de 1927 i avui dia compta amb més de 1.200 col·legiats, fet que el posiciona entre els primers dels 68 col·legis de tot l'Estat.