El cementiri vell de Girona va rebre la visita de centenars de persones que van visitar les instal·lacions per fer l'ofrena floral als familiars enterrats. A mig matí, hi havia força afluència, tenint en compte la pluja que havia caigut a primera hora. Els que no tenien por del mal temps, però, es van sorprendre en veure que començava a sortir el sol i els núvols es trencaven. Els venedors de flors, instal·lats a fora del cementiri, també ho van agrair, ja que temien que el mal temps els espatllés el que ha de ser el dia de més vendes, dia de Tots Sants. I entre els visitants, també hi havia l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, en un acte cívic en record dels gironins difunts.

Acompanyada dels membres del consistori, Pagans va recordar, com cada any i en un acte cívic els gironins que hi ha enterrats al cementiri vell, i molt especialment a totes les persones que van morir durant la guerra. L'alcaldessa va col·locar un ram de roses vermelles als peus de la creu que es troba situada al centre del camí que travessa el cementiri.

Mentrestant, desenes de persones entraven carregats de flors i en direcció als nínxols on tenen enterrats els seus éssers més estimats. Un cop allà, es repetia el gest un cop i un altre. Dipositaven les flors, netejaven la làpida i feien un silenci en record al difunt. A fora, els cotxes anaven circulant amb algunes retencions, mentre a poc a poc aparcaven a les proximitats del cementiri.

Les pluges de primera hora del matí no van ésser suficients per dissuadir aquells que tenien previst visitar el cementiri. És el cas de l'Anna Garcia i la Maria Grabulosa, dues dones de la tercera edat, nascudes a Girona, que es van desplaçar des de Barcelona per portar flors als seus familiars. "A Barcelona plovia molt però al final sembla que el dia serà bonic", explicava la primera. Cada any vénen a aquesta cita, faci el temps que faci, i després aprofiten el dia per trobar-se amb els familiars.

El sol que va començar a despuntar a partir de les onze va ser molt ben rebut també pels venedors de flors situats a fora del cementiri.

L'Eva encara no acabava de veure clar que el dia s'arreglaria i ja s'imaginava el pitjor. "Entre les onze i les dotze és l'hora que comença a venir tothom; esperem que el dia aguanti però diuen que ha de ploure encara més".

El dia de Tots Sants és la jornada on esperen vendre més flors, explicava l'Eva, sobretot les naturals.

Des de Memora, l'empresa que s'ocupa de la gestió administrativa dels cinc cementiris de Girona, van assegurar que el dia va transcórrer amb normalitat.