La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona ha dictat sentència absolutòria per a José Manuel B.R. i José H.A., dos homes que van ser enxampats in fraganti per la policia robant en dues botigues de l'Eixample de Girona. Malgrat la irrefutabilitat de les proves -els agents els van atrapar amb el material robat quan acabaven de sortir dels establiments comercials-, la jutgessa n'ha dictat l'absolució al·legant que l'acusació del fiscal estava mal feta.

Els fets van succeir a finals de març d'aquest any i el judici es va celebrar fa un parell de setmanes. Es produeix el cas que un dels acusats, com ja va informar en el seu dia Diari de Girona, va aconseguir evitar el judici al·legant que havia de marxar perquè tenia gana i se li feia tard per anar a dinar al centre assistencial i d'acollida de Girona (popularment conegut com La Sopa). Llavors ningú li va impedir que marxés dels jutjats -tan sols li van demanar que no s'encantés i que tornés de seguida- ni ara tampoc ha tingut cap conseqüència per incomplir la promesa que es presentaria a la sala tan aviat com acabés l'àpat.

El cas és que la vista es va celebrar només amb la presència d'un dels acusats (en ser un judici de faltes la llei ho permet) i aquest va posar de manifest que ni ell ni el seu company -el que havia marxat a dinar- havien robat res, sinó que les peces que traginaven se les havien trobat en un contenidor.

La jutgessa, en la sentència, no es creu l'al·legat de la troballa casual -dóna poca credibilitat al fet que algú pugui llençar a les escombraries uns llençols nous valorats en 89 euros i una bossa de mà de senyora amb un cost de 35 euros- però considera que els fets no són constitutius d'una falta de furt com mantenia la Fiscalia sinó que es tracta d'un cas d'apropiació indeguda.

Malgrat apreciar-hi la falta d'apropiació, la sentència destaca que no se'ls pot condemnar per allò que no han estat acusats i, per tant, procedeix a dictar-ne la seva lliure absolució.