Un centenar de persones van assistir a la inauguració de l'hotel Llegendes de Girona, situat al sector del Pou Rodó, pràcticament al peu de l'església de Sant Feliu. Elegància, història, disseny i mitologia es combinen en aquest nou establiment hoteler propietat de la família Mallart.

L'hotel Llegendes de Girona, de quatre estrelles, consta de tres plantes i altell i la seva inversió ha estat de 3,2 milions d'euros. Té quinze habitacions, de les quals les cinc de la planta superior són dúplex i les altres deu, dobles. Cadascuna rep el nom d'una llegenda (per exemple el vampir de la Rambla, la campana Beneta, les mosques de Sant Narcís, el cul de la Lleona o la presència dels jueus a Girona) i han estat pensades i decorades de manera diferent per aconseguir identitat pròpia. Cada una de les habitacions incorpora una representació en pedra de la llegenda en què s'inspira.

Entre els convidats a la inauguració hi havia el conseller d'Universitats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el president de la Diputació, Enric Vilert, el delegat del govern, Jordi Martinoy, el subdelegat del govern de l'Estat,Francesc Francisco-Busquets, la directora General del Patronat de Turisme, Dolors Batallé i el president de l'Audiència, Fernando Lacaba.

La Fundació 6o, que gestionarà l'hotel, va entregar tres distincions a tres personalitats: al conseller Huguet se li va entregar una reproducció de la Petjada de Sant Narcís, obra de Gerard Roca i Ayats, d'Anglès, i un exemplar del llibre 42 Històries màgiques llegendes de Girona, que ha editat Fundació 60 i ha escrit Nuri Ros i Rue. A Dolly Guix, la vídua de Josep Riera, expresident del Col·legi d'Arquitectes de Girona i autor del projecte de restauració de l'edifici, se li va entregar la figura d'un romà, en reconeixement a la seva tasca envers l'immoble en la que pràcticament va ser la seva "última petita gran obra". A l'alcaldessa, se li va lliurar una figura de Sant Narcís, patró de la ciutat.

Com a acte popular de celebració de l'obertura de l'hotel, Marc Mallart va anunciar que es preveu per al 22 de novembre una cercavila que recorrerà les Rambles, amb timbalers i actors disfressats que simularan algunes llegendes.

Carles Mallart va recordar l'història de l'edifici i va explicar que ja treballen en la construcció d'un segon hotel de Llegendes al carrer Mercaders, que tindrà 25 habitacions. El conseller Huguet va afirmar que la construcció de l'hotel és un exemple a seguir perquè s'ha fet "amb estima" i està enfocat a la singularització del producte, fet que el posa en valor. L'alcaldessa va mostar-se satisfeta perquè l'hotel està en un sector que s'ha anat rehabilitant amb els anys amb l'impuls de les administracions i el sector privat.