La comissió d'Urbanisme de Girona va demanar ahir més informes per poder autoritzar la modificació d'un pla especial urbanístic que permetrà que el CEIP El Gegant del Rec s'acabi construint al Pla de Salt. Urbanisme reclama un dictamen de la Direcció General d'Esports. A més la modificació de les zones verdes s'haurà d'elevar a la Comissió d'Urbanisme de Catalunya (CUC). En aquesta mateixa parcel·la, l'Ajuntament també vol ubicar-hi un centre de secundària.

Actualment el CEIP El Gegant del Rec és en uns barracons al costat del segon CAP i el SES en uns altres barracons, prop de l'Espai Gironès. Els barracons de l'actual col·legi, en un futur serviran per a una nova escola bressol, mentre que l'actual espai del SES quedarà alliberat.

Les dues construccions destinades a centres educatius seran edificis (no barracons). L'alcaldessa, Iolanda Pineda, va explicar ahir que tan bon punt s'aprovi definitivament aquesta modificació, se cedirà els terrenys al Departament d'Educació per tal que pugui començar a construir els dos edificis. L'equip de govern saltenc treballa amb la idea que les obres de l'escola del Gegant del Rec puguin començar ja durant l'any vinent i que per al curs 2010-2011 ja es pugui estudiar en les noves aules.

La ubicació d'aquest col·legi va despertar una agra discussió política entre IpS-ICV i l'equip de govern (PSC i RC) durant una sessió plenària.

El portaveu de la formació ecoindependentista Ramon Muñoz va acusar fins a quatre vegades l'equip de govern d'haver fet "xantatge" a l'AMPA del Gegant del Rec a l'hora de decidir la futura ubicació de l'escola, que ara està en els citats barracons que han de ser, en un futur, una escola bressol.

De fet, inicialment, el Gegant del Rec havia de ser al Barri Vell. Concretament aprofitant el desenvolupament al sector de la Gasol. El projecte, però, està aturat i els alumnes continuen als barracons. Per trobar una sortida a la situació, s'ha hagut de buscar un altre espai. Finalment, l'equip de govern va apostar perquè fos en aquesta illa central d'equipaments, al costat de l'scola actual en barracons. Per tant, fora del Barri Vell. L'AMPA sempre havia volgut ser al Barri Vell.

Segons Ips-ICV que va presentar al·legacions a una modificació urbanística que permetrà ubicar el Gegant del Rec, es va fer "xantatge" als pares dient-los que l'escola s'havia de fer al costat del CEIP actual o que estarien anys en aquells barracons i que, per això, han acceptat al final aquest indret. En aquell ple, el principal grup de l'oposició, Convergència i Unió (CiU), va donar suport a IpS-ICV, en el sentit que el lloc del CEIP Gegant del Rec hauria d'haver estat al Barri Vell.