Les obres consisteixen a construir un pantalla provisional per verificar el comportament i les condicions del terreny. El passat agost Adif ja va començar les obres del Tren de Gran Velocitat (TGV) a la zona urbana de Girona. L'excavació de les obres de les pantalles estarà oberta durant tres dies per poder estudiar el terreny. Un cop estudiat el terreny, l'excavació s'omplirà de morter.

Les obres es portaran a terme a la capçalera d'entrada de la futura estació, un dels punts on es començarà la construcció dels 1.550 metres de pantalles perimetrals de l'estructura de la futura estació. Està previst que la construcció de les pantalles comenci a mitjans de novembre.

El nou traçat de TGV que passa per la ciutat de Girona té 672 metres. La seva estructura és completament subterrània i es fa mitjançant el mètode de pantalles. La nova estació de Girona tindrà una planta rectangular de 480 metres per 42 metres. L'edifici constarà de quatre nivells. El nivell de les andanes, el destinat a aparcament, el tercer ocupat per una futura estació d'autobusos i a l'últim nivell si trobaran els serveis d'atenció al client i ús comercial.