L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), vol recuperar la inciativa per aconseguir tenir la reivindicada comissaria dels Mossos d'Esquadra el més aviat possible. Un cop acabat el desplegament dels Mossos d'Esquadra al conjunt de Catalunya, Pineda ha anunciat que enviarà una carta al conseller d'Interior, Joan Saura (ICV), per posar-lo al corrent de la situació actual. A més de la construcció del nou equipament, la màxima autoritat municipal reclama una patrulla a les nits i que s'augmenti el personal que s'hi dedica ja que hi ha serveis que queden descoberts i els ha d'assumir la Policia Municipal. Actualment, els dos cossos policials comparteixen espais als baixos de l'Ajuntament.

Iolanda Pineda va explicar ahir que "els terrenys ja existeixen i ja s'han cedit i ara que s'ha acabat el desplegament dels Mossos, hem de reprendre la nostra reclamació perquè hi hagi una comissaria a Salt". L'alcaldessa va recordar que el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal (PSC), va prometre al 2007 que la comissaria de la policia autonòmica de Salt seria la primera que s'executaria quan estigués acabat el procés d'implantació a Catalunya. La Generalitat ha donat per acabat aquest procés el passat cap de setmana. Segons la representant municipal de Salt, la conselleria d'Interior està elaborant un Pla Director de Comissaries per decidir quines són els nous emplaçaments on cal anar obrint.

Pineda, a més de reclamar la comissaria que s'ubicaria al Pla de Salt, considera que la Generalitat hauria de començar a replantejar-se la distribució i els serveis que ofereix al municipi. Segons l'alcaldessa de Salt, a les nits no hi ha cap patrulla "i una població amb 30.000 habitants no pot quedar descoberta". També va explicar que durant el dia, "la dotació tampoc és suficient ja que de vegades marxen a patrullar i la Policia Municipal s'ha de fer càrrec de les denúncies".