L'Ajuntament de Girona ha adjudicat a l'empresa Àrids Vilanna la reforma del segon tram del carrer Riera Maçana, que va des de la cruïlla amb el carrer Guilleries fins al carrer Riu Güell. Està previst que les obres puguin començar durant la segona quinzena del mes de novembre, segons ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma. Els treballs han de durar, com a màxim, segons consta en el contracte, set mesos i mig un cop s'iniciïn.

La reurbanització de tot el carrer Riera Maçana forma part del Projecte d'intervenció integral de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, que es finança a parts iguals entre la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. Aquestes obres de reurbanització s'han adjudicat per 672.800 euros. El pressupost base de licitació era de 683.496,97 euros.

Els treballs de reforma han de servir per convertir el carrer en un eix comercial del barri de Santa Eugènia on s'hauran d'aplicar accions de dinamització i foment del comerç. Per assolir aquest objectiu cal adequar el carrer: ubicar zones de càrrega i descàrrega, instal·lar lluminàries adequades, mobiliari urbà suficient i contenidors ben col·locats, entre altres accions.

A més a més, es preveu fer les voreres més àmplies, millorar l'accessibilitat, que es pugui passar amb el carret de la compra, amb passos de vianants elevats on els cotxes es vegin obligats a reduir la velocitat. El projecte preveu que el vial sigui agradable per passejar-s'hi, amb arbres i un trànsit tranquil i respectuós.